TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
	


	
	

Egyre jobban megy a szekér a Fradi otthonául szolgáló Groupama Arénának. Működésének legjobb évét zárta 2019-ben az üzemeltetésért felelős cég.

A jelek szerint egyátalán nem kell az illetékeseknek azon görcsölni, hogy hogyan lehet nyereségesen működtetni a Groupama Arénát. A használatba vétel óta folyamatosan egyre jobb és jobb évet tudnak zárni, a trend pedig tavaly sem tört meg. Olyannyira nem, hogy az értékesítésből származó árbevétel 34 százalékkal emelkedett, 3,8 milliárd forintról 5,1 milliárdra. (Cikkünk előző változatában 75 százalékos növekedés szerepelt, holott az előző évi árbevétel volt a 75 százaléka a mostani 5,1 milliárdnak. A keveredésért elnézést kérünk - A szerk.)

Az azonban, hogy ez a növekedés mely tevékenységnek köszönhető, nem derül ki a kiegészítő mellékletből, ilyen részletes lebontást ugyanis nem közölt a stadiont üzemeltető Lagardere Sport Hungary Kft. Csupán annyi derül ki a dokumentumból, hogy a

"2019-es évben tovább növekedett a stadion igénybevétele egyrészt a nagyobb számú lejátszott mérkőzés okán (az FTC sikeres nemzetközi kupa szereplése kapcsán), másrészt az egyéb rendezvények számának emelkedése miatt. Ennek eredményeként emelkedett meg az árbevétel volumene."

Fotó: MTI Fotó: MTI

A társaság közgyűlése május 26-án egyébként névváltásról is határozott, mostantón a cég Sportfive Hungary Kft. néven működik tovább.

A bevételek jókora növekedésével párhuzamosan a ráfordítások szerényebb mértékű növekedést mutattak. Igaz, a személyi jellegűek 70 százalékkal ugrottak meg, ám nominálisan töredéke az összkiadásnak. 202,6 millió után tavaly 345,4 milliót fizettek ki személyi jellegű kiadásként. A költséget a béremelés dobta meg, hiszen a 2018-as bruttó 713 ezer forintos átlagbér tavaly úgy növekedett 1,09 millió forintra, hogy közben még két fővel bővült is a cég létszáma. Az átlagos statisztikai létszám 19 fő volt már.

Az egyéb ráfordítás soron is jelentős növekedés mutatkozott tavaly, 194 millió után 539-et számoltak el, ám ez egy 398 milliós céltartalék képzésnek köszönhető.

A folyamatok eredményeként már üzemi szinten is tovább javult a társaság anyagi helyzete. Az előző évi 194 millió forint után 371 milliós nyereséget tudtak kimutatni. Ezt néhány tízmillió forinttal még növelte a pénzügyi műveletek pozitív eredménye, a 71 millió forintos adó elszámolása után 330,4 millió tiszta profit maradt a cég kasszájában 2019-ben, 75 százalékkal több az előző évi 188,3 millió után.

A 2018-as évvel ellentétben azonban hiába a növekvő nyereség, a cég tulajdonosai ezúttal nem döntöttek osztalékfizetésről. 2018-ban 130 millió forintot vettek ki a cégből.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi törlesztőrészletekre számíthatsz, ha másfél millió forintra van szükséged:

Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 253 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. A THM-plafon miatt ezt az összeget 2021. januártól kell fizetni, év végéig 28 410 forint a havi törlesztőrészlet. Az Erste Banknál az induló törlesztőrészlet 28 721 Ft, majd 2021. januártól 32 355 forint, míg a Cetelemnél 28 721 forint a kezdő törlesztőrészlet, később pedig 32 643 forint. Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.