TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában
mfor.hu

Egyelőre nincs koronavírusos beteg Magyarországon, de a kormány szerint sem zárható ki, hogy felbukkan a betegség.

A koronavírussal kapcsolatos szerdai kormánydöntéseket ismertette elsőként Gulyás Gergely a mai Kormányinfón. A miniszter tájékoztatása szerint jelenleg nincs koronavírusos beteg Magyarországon, az eddig vizsgált minták között nem találtak pozitívat.

Gulyás Gergely egy korábbi tájékoztatón Gulyás Gergely egy korábbi tájékoztatón

Kiemelte, hogy jelenleg 18 fő van karanténban Magyarországon, mindannyian jól vannak, panaszmentesek, két hét múlva lehet őket hazaengedni, ha addig nem jelentkeznek a betegség tünetei. Ismertette azokat a csatornákat, ahol a lakosság tájékoztatást tud kérni a vírussal kapcsolatban.

Felhívta a figyelmet, hogy az egészségügyi maszkok nem a betegség megelőzésére alkalmasak, hanem a betegség terjedésének megakadályozására. A hazai büntetés-végrehajtási intézményekben napi 25 ezer maszkot gyártanak, ezért a miniszter szerint biztosított az ellátás, 1,2 millió maszk kerül majd forgalomba. Továbbá közbeszerzés alóli mentességet adtak a betegség gyógyítására szolgáló gyógyszerekre, megelőzést szolgáló készítményekre.

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a védekezésre felállt kormányzati törzs álláspontját ismertette, mely szerint nem zárható ki, hogy a koronavírus Magyarországra is megérkezzen. Azt a kérést tolmácsolta a magyar állampolgárok felé, hogy aki utat tervezett a fertőzött területekre, inkább halassza el. Az onnan hazaérkezők, így a diákok felé pedig az a kérés, hogy ne menjenek iskolába két hétig. Illetve az utazók mindenképpen vegyék fel a kapcsolatot a magyar konzuli szervekkel.

Részben ide kapcsolódik, hogy a kormány tájékoztatást hallgatott meg a magyar olimpiai csapat felkészüléséről. Gulyás Gergely jelezte, hogy a kormány bízik abban, hogy a koronavírus miatt nem kell elhalasztani az olimpia idei megrendezését. A várakozások szerint egyébként 13 éremmel lehet számolni. Az ATV kérdésére, hogy felvetődhet-e a sportrendezvények lemondása, köztük a labdarúgó Eb hazai meccseinek lefújása a vírus miatt, azt mondta, hogy erre felelősségteljesen nem lehet ma nyilatkozni. Arra lehet számítani, hogy az érintett területekről a következő hónapokban nem fognak delegációk érkezni, tárgyalásra indulni.

Más döntések közül említést tett arról, hogy a Belügyminisztérium 30 milliárd forintot kap arra, hogy ideiglenes büntetés-végrehajtási intézményeket hozzon létre. A mobil börtönökre azért van szükség, mert a hazai intézmények telítettsége 115 százalékos (néhány éve még 143 százalékos volt). A belügyi tárca azt vállalta, hogy még idén 100 százalék alá csökken a telítettség a börtönökben. Gulyás ezzel összefüggésben üdvözölte a parlament döntését a börtönbizniszként elhíresült kártérítési esetek felszámolására.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.