<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi a béke ára Ukrajnában és ki fizeti meg? Lesz-e hitel Magyarországon?

Találkozzon személyesen neves külpolitikai szakértőkkel és bankvezérekkel!

Klasszis Klub Live - először élőben, személyesen, Budapesten!
Vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. március 23.

Jelentkezzen most!

Rengeteg a foglalás, de a járvány miatt bizonytalan, hogy mennyien fognak ténylegesen elutazni a hazai szállodákba - mondta munkatársunk a Trend fm reggeli műsorában.

Hiába jók a következő hat hétre vonatkozó előrejelzések a belföldi turizmusban, egyre nagyobb a hotelek és más szállásadók bizonytalansága a járvány miatt. Nem tudni, hogy valójában mennyien lesznek azok, akik tényleg igénybe veszik a szolgáltatásokat - mondta munkatársunk, Mester Nándor a Trend fm Reggeli monitor című adásában. 

A hotelek maximálisan ügyelnek a tisztaságra (fotó: Pinterest)
A hotelek maximálisan ügyelnek a tisztaságra (fotó: Pinterest)

A szállodaipar - már csak a repülővel érkező külföldiek növekvő száma és a hazai vendégek tömeges foglalásai miatt is - optimistán várja az év végét, de az igazgatók mégsem mehetnek biztosra. Bevételeiket megtépázhatja a folyamatosan durvuló járvány, és olyan korlátozások jöhetnek, amik ugyancsak megcsonkítják üzleti terveiket - fűzte hozzá kollégánk.

Utalt ugyanakkor arra, hogy több hotelt átadtak a közelmúltban, és néhány nagyobb egység felújítását is bejelentették. Magyar ingatlanfejlesztők közben újabb, zömmel a közép és a felsőközép kategóriába sorolható szállodák építését indították el, ami egyértelműen a hosszú távú bizalom jele.

A műsor második részében munkatársunk részletesen elemezte a jelentősebb hazai fürdővárosok idegenforgalmi és az ezzel szorosan összefügő ingatlanpiaci helyzetét.

A teljes beszélgetést alább lehet meghallgatni: