<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Egyértelműen gyorsulni kezdett a vírus terjedése az elmúlt pár napban: egyre nagyobb számban emelkedik az azonosított fertőzöttek száma, és egyre többen veszítik életüket is a betegség miatt. 

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 167-re nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma és újabb idős, krónikus betegségben szenvedő férfi hunyt el - közölte a Koronavírus Sajtóközpont. 

A friss adatok szerint az azonosított fertőzöttek és a halottak mellett 16-an gyógyultak már fel a vírusból, a kórházi megfigyelés alól egy nap alatt 14-en kerültek ki, 101-en vannak így karanténban. A mintavételek száma is lendületesen, eddig nem látott mértékben emelkedik: egy nap alatt majdnem több mint 1100-zal nőtt a laboratóriumi tesztek száma, már 5515-öt végeztek. Utóbbi növekedése az esetszám növekedésével is összefüggésben van, viszont különösen fontos a tesztelés a járvány terjedésének lassítása érdekében. Ennek révén ugyanis több olyan beteg is beazonosítható, aki tünetmentes, de fertőzött. 

A csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol jelen lehet a vírus. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatértek, és aki teheti, az maradjon otthon, és mindenki tartsa be a szabályokat és az ajánlásokat.

A hazánkban beazonosított új koronavírus-fertőzöttek száma: 167 fő. Közülük 10 iráni, 2 brit, 1 kazah, 1 vietnámi és 153 magyar állampolgár.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.