<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lesz, ha nyer az ellenzék? Megfékezhető az infláció?
Mekkora lesz a következő kormány mozgástere?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Király Júliával, az MNB korábbi alelnökével, Márki-Zay Péter tanácsadójával - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. december 16. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Újra viselni kell a maszkot az ügyintézéshez Kazincbarcikán.

Kazincbarcika vezetése úgy döntött, hogy tekintettel a járványhelyzetre, a romló adatokra, visszaállítják a fertőzés korábbi hullámaiban országosan bevezetett veszélyhelyzeti intézkedések egy részét.

Megint kötelező lesz a maszk viselése egyes helyeken Kazincbarcikán (Fotó: depositphotos.com)Megint kötelező lesz a maszk viselése egyes helyeken Kazincbarcikán (Fotó: depositphotos.com)

A Kolorline.hu oldalon olvasható tájékoztatás szerint október 25-től - vagyis holnaptól - ismét kötelező lesz a maszkviselés a városban

  • a Polgármesteri Hivatalban
  • a Barcika Holding cégcsoportnál
  • a Kazincbarcikai Összevont Óvodák tagintézményeiben
  • a Védőnői Szolgálatnál
  • a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ valamennyi intézményének dolgozói és látogatói számára

A rendelkezés alól felmentést kapnak a gyermekek, az óvodai és bölcsődei dolgozók, mert - mint írják - "a maszkviselés a kicsik beszédfejlődését hátráltatja".

Egyes intézményeknél szigorítanak a beléptetés szabályain. Az önkormányzati fenntartású KSZSZK I-es és II-es Számú Bölcsődében, a Kazincbarcikai Összevont Óvodák tagintézményeiben, valamint a bentlakásos idősellátó intézményekbe történő belépéskor kötelező a kézfertőtlenítés, valamint a szájat és orrot eltakaró maszk viselése. Egy gyermeket egy hozzátartozó kísérhet be a bölcsődébe vagy óvodába, valamint távozáskor is csak egy személy kísérheti. A kísérőnek kötelező a maszkviselés - szerepel a hivatalos tájékoztatásban, ahol egyéb információkat is megosztanak a lakossággal.

A járványügyi intézkedések szigorítását várja a kormánytól Budapest vezetése, Karácsony Gergely főpolgármester szerint indokolt lenne visszaállítania maszkviselés kötelezővé tételét a tömegközlekedési eszközökön, zárt terekben. Erre eddig nem mutatott hajlandóságot a kormány, de Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter ajánlaná a maszkviselést a fővárosiaknak.

Kazincbarcikán a járvány negyedik hullámában 58 fő fertőződött meg, négyen hunytak a vírus miatt, 78 helyi lakos pedig felépült a betegségből.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.