2020. június 2. 09:59

Csaknem nyolcmilliárd eurót költene Németország az óvodák, iskolák, kórházak és idősotthonok szisztematikus koronavírus-tesztelésére az idei évben. Egy hét alatt 4,5 millió ellenőrzést végezhetnek. 

7,6 milliárd euróba, azaz 2644 milliárd forintba kerülhet a német állami egészségbiztosítási pénztáraknak a német egészségügyi minisztérium által tervezett tömeges koronavírus-szűrés az érdekvédelmi szervezetük számításai szerint. Emiatt a pénztári hozzájárulásokat 0,8 százalékkal kellene növelni, írja laptársunk, a Privátbankár.hu.

A német parlament Berlinben. Illusztráció. (Forrás: Depositphotos) A német parlament Berlinben. Illusztráció. (Forrás: Depositphotos)

Az egészségbiztosítási pénztárak azt szeretnék, ha a szövetségi állam teljes egészében átvállalná tőlük a költségeket.

Jens Spahn egészségügyi miniszter tervei szerint

szisztematikus tesztelés alá vetnék az óvodákat, iskolákat, kórházakat és idősotthonokat annak érdekében, hogy még jobban visszaszorítsák a járványt.

A pénztárak számításai szerint hetente 4,5 millió tesztet kellene végrehajtaniuk.

A miniszter azt szeretné, ha a költségeket az állami pénztárak állnák, a magán egészségbiztosítókat nem vonnák be a tesztelésbe.

Németországban május végéig mintegy négymillió koronavírus-tesztethajtottak végre – ennél többet csak Oroszország tesztelt az európai államok közül.  

Németországban sokkal kevesebb áldozata van a járványnak, mint a többi nagy nyugat-, illetve dél-európai országban.

Az egymillió lakosra jutó koronavírusos áldozatok száma Belgiumban a legmagasabb a világon, azt követi Spanyolország, az Egyesült Királyság, Olaszország és Franciaország. Németország nincs az első tízben.

További részletek a Privátbankár.hu cikkében.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.