TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
	


	
	

Magyarországon még nem regisztráltak megbetegedést - hangzott el a Kormányinfón.

A kormány a tegnapi, maratoni hosszúságú ülésén tájékoztatást kapott az országos tisztifőorvostól a koronavírussal kapcsolatban - közölte a mai Kormányinfón Gulyás Gergely miniszter. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) legfrisseb jelentése szerint a vírus jelenlétét Kína mellett például az USA-ban, Kanadában mutatták ki. Eddig a koronavírus 170 halálesetet okozott világszerte. Európa egyelőre kevésbé van kitéve a betegségnek: eddig 4 francia, 4 német és 1 finn megbetegedéséről tudni.

A magyar egeszségügyi rendszer felkészült a koronavírus megjelenésére, de eddig egyetlen igazolt eset sem volt Magyarországon - tájékoztatott a miniszter. Elmondta, hogy soron kívül vizsgálják a gyanús eseteket, arról a tisztifőorvos azonnal tájékoztatást kap. A szaktárcától (EMMI) és a tisztiföorvostól akciótervet kért a kormány. Már jelenleg is vizsgálják a határon átlépőket, például azokat a kínai állampolgárokat is megvizsgálták a határon (Gulyás tájékoztatása szerint megmérték a lázukat), akik busszal érkeztek a minap Prágából.

Testhőmérséklet ellenőrzés a koronavírus terjedése elleni óvintézkedésként (Fotó: MTI/EPA/Rolex Dela Pena) Testhőmérséklet ellenőrzés a koronavírus terjedése elleni óvintézkedésként (Fotó: MTI/EPA/Rolex Dela Pena)

A koronavírussal kapcsolatos ellenőrzéseket a tisztifőorvos irányítja, a védekezésre rendelkezésre állnak a szükséges laboráns, és egyéb eszközök is - a repülőtéren is szolgálatba állítják ezeket.
Gulyás felhívta a figyelmet, hogy a koronavírussal kapcsolatban rémhíreket terjesztők törvénybe ütköző cselekedeteket folytatnak

Elmondta továbbá, hogy a kormány gondoskodik a külföldön, veszélyeztetett területen tartózkodó magyarok hazajöveteléről. Kínában 7 magyar jelezte, hogy idő előtt hazajönne, a hazahozatalukról a francia hatósággal együttműködve próbálnak intézkedni. Ha másként nem megy, akkor a magyar kormány, önerőből fogja ezt megoldani - tette hozzá a miniszter. Mint mondta, a  konzuli szolgálatok folyamatosan rendelkezésre állnak.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.