2p

A legújabb luxusjacht már a párton belül is kiverte a biztosítékot? 

„Kisebb hajó, nagyobb szerénység” – nemrég Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter így értékelte azt, hogy a korábbi felcsúti polgármester, Mészáros Lőrinc a Rose d’Or nevű jachton pihengetett családjával, bejárva több európai kikötővárost is. Szokatlan, hogy fideszes körön belül megjegyzést tegyenek egymás gazdagodására a politikusok - még az említett Gulyás Gergely is annyit mondott csak elsőre, hogy Mészáros Lőrinccel csak az a baj, hogy nincs belőle még 30-40, később jött elő kevésbé támogató véleményével a jelenségről.

Váratlan helyről kapott újabb rosszallást a leggazdagabb magyar. Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI
Váratlan helyről kapott újabb rosszallást a leggazdagabb magyar. Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

Most azonban újabb vezető kormánypárti politikus csatlakozott ehhez a véleményhez: Kövér László a Mandinernek adott interjújában azt mondta, egyetért Gulyás Gergely több szerénységet javasló nyilatkozatával. Így fogalmazott az Országgyűlés elnöke:

"Mindig is egyetértettem ezzel, s nem azért, mert szégyellni kellene, ha valakinek sok pénze van, hanem azért, mert egy olyan történelmet megélt országban, mint a miénk, akkor is méltósággal és bölcsességgel kellene viselni az átlagból való kiemelkedés szerencséjét vagy isteni adományát, ha mindennek semmi köze nem lenne a politikához. De, mint látjuk, van. Az intelligencia és a felelősségérzet átlagos szintjének megléte mellett – azt hiszem – ez könnyen belátható."

Érdekesség, hogy Kövér László azt is elismerte, hogy Mészáros Lőrinc meggazdagodásának van köze a politikához. (Fenti kiemelés tőlünk - a szerk.)

Az interjúban egyébként Finnország és Svédország NATO-tagsága is szóba került, a politikus a kérdést meglehetősen szokatlan irányból közelítette meg:

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!