<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Egy év helyett kettőig tartott a szövetség konszolidációja, közel ötmilliárdba került, és még erre jön rá a 12 millió dolláros büntetés. De az elnök szerint még így is rengeteget spórolt az adófizetőknek.

Lázár János elnök tájékoztatása szerint lezárult a Magyar Tenisz Szövetség (MTSZ) anyagi konszolidációja.

Az MTSZ keddi közgyűlésén az Építési és Beruházási Minisztérium vezetője bejelentette, a 2020-ban kitűzött egy helyett két évre volt szükség a szöveteség gazdasági helyzetének a rendezésére.

"Csődközeli állapotban vettem át az MTSZ irányítását, 3,5 milliárd forintos felhalmozott adóssággal, a tényleges konszolidáció viszont 4,9 milliárd forintot tett ki. Ennek az az oka, hogy tartozások voltak az Emmi felé, valamint 738 millió forintot a NAV-nak is be kellett befizetni"

- sorolta az elnök.

Lázár János kiemelte, hogy az eredetileg kiszabott 52 helyett csak 12 millió dollárt kellett fizetnie a szövetségnek és a Nemzeti Sport Ügynökségnek (NSÜ) a tavaly Budapesten elmaradt Billie Jean King Kupa-döntő miatt. Emlékeztetett arra, hogy a 2019-ben a rendezési szerződés alapján már kifizetett 8 millió dollárt is beleértve több mint 20 milliárd forintot takarított meg a magyar adófizetőknek

(MTI)

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.