<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p


			
		
MTI

Augusztustól nem kötelező a karantén a két dózissal beoltottaknak közeli kapcsolat fertőződése esetén sem.

A jövő hónap közepétől a koronavírus elleni oltás mindkét dózisával beoltottaknak Angliában nem kell karanténba vonulniuk akkor sem, ha közeli ismerőseik, hozzátartozóik koronavírus-tesztje pozitív - jelentette be kedden a brit egészségügyi miniszter.

Jövő hónaptól lép életbe a lazítás (Fotó: Pixabay)Jövő hónaptól lép életbe a lazítás (Fotó: Pixabay)

Sajid Javid a londoni alsóház képviselőinek tartott tájékoztatóján közölte: az intézkedés augusztus 16-án lép érvénybe. A modellszámítások ugyanis arra vallanak, hogy a nagy-britanniai oltási kampány eredményeként a koronavírus-fertőződésből eredő kockázatok addigra a jelenleginél is alacsonyabbak lesznek.

Nagy-Britanniában emelkedik ugyan a naponta kiszűrt új koronavírus-fertőződések száma, de az adatokból egyértelműen látszik, hogy az oltások jelentősen gyengítették a fertőződések, valamint a koronavírus okozta súlyos betegségek és halálozások száma közötti kapcsolatot.
 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.