<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Tovább lassul a koronavírus-járvány Spanyolországban, így mától enyhítenek a kijárási korlátozásokon. Egyes spanyol szállodák már júniusban szeretnének kinyitni. Donald Tump csaknem 500 milliárd dolláros gazdasági élénkítő csomagot írt alá. Nemzetközi összefoglalónk következik.

Spanyolországban továbbra is lassul a járvány terjedése, jelentette a spanyol egészségügyi minisztérium.

A madridi Puerta del Sol tér 2020. március 14-én. Fotó: MTI/APA madridi Puerta del Sol tér 2020. március 14-én. Fotó: MTI/AP

A szaktárca szerint már két egymást követő napon csökkent 400 alá a halálos áldozatok száma – legutóbb 378 áldozatot regisztráltak az MTI szerint. Április elején még volt olyan nap, amikor csaknem ezren hunytak el a vírussal összefüggésben.

Jelentősen, 6700-ról mintegy 4000-re csökkent a hagyományos úton diagnosztizált napi új fertőzöttek száma is.

Az áldozatok száma összesen csaknem 23 ezer, a fertőzöttek hivatalos száma pedig majdnem eléri a 224 ezret. Mintegy 96 ezren ugyanakkor meggyógyultak.

A járvány mérséklődése miatt a madridi autonóm közösségben elkezdték bezárni az úgynevezett karanténhoteleket,

amelyekben orvosi felügyelet mellett lábadozhattak a kevésbé súlyos állapotú páciensek. A 13 szállodából kettő fejezte be működését szombaton.

A főváros kiállítási- és vásárcsarnokában berendezett tábori kórházat pedig május első felében tervezik bezárni.

Óvatos lazítás

A járványügyi intézkedések enyhítéseként ma,

42 nap után először kimehetnek az utcára a 14 év alatti gyerekek.

Felnőtt kísérettel naponta egy órát lehetnek a szabadban, otthonuktól legfeljebb egy kilométeres távolságra. A játszóterek használata azonban továbbra is tilos. (Spanyolországban hat hete csak munkába járás, bevásárlás, kutyasétáltatás miatt lehet az utcán tartózkodni.)

Pedro Sánchez kormányfő a járványügyi korlátozások további enyhítését helyezte kilátásba. 

További részletek a Privátbankár.hu cikkében.  

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.