2018. október 5. 07:11
MTI

Kevesebb vállalkozást töröltek az elmúlt hónapokban, de a cégbázis tovább zsugorodik.

Az idei harmadik negyedévben mintegy 8500 céget töröltek, ez körülbelül 8 százalékkal elmarad az előző év azonos időszakában feljegyzettől - derül ki az Opten céginformációs szolgálat friss jelentéséből, amelyet a Világgazdaság idézett pénteken. A cégalapítások száma ugyanakkor változatlanul elmarad ettől, az elmúlt negyedévben 6700 volt.

Az alapítások száma 6 százalékkal növekedett az előző évihez képest, így az évek óta tartó csökkenési trend enyhülni látszik. 

A jelentés szerint szeptember végén 526 ezer cég működött az országban, de közülük 50 ezer már valamilyen megszüntetésre irányuló eljárás alatt áll, ezen belül 53 százalék a kényszertörlési eljárások aránya. A végelszámolások száma 1701 volt, a lap szerint ez "a negyedév talán legpozitívabb híre".

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.