2p

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Két ember meghalt Lengyelországban, amikor az ukrán határhoz közeli Przewodów városban rakéta csapódott egy gabonaszárítóba. A lengyel miniszterelnök összehívta a Nemzetbiztosnági Tanács ülését

Helyi tűzoltók szerint két ember meghalt egy robbanásban Przewodowban, egy kelet-lengyelországi faluban, közel az ukrán határhoz.

A Reuters Lukasz Kucyra, a közeli tűzoltóállomáson szolgálatot teljesítő tisztre hivatkozott:

A tűzoltók a helyszínen vannak, nem tudni, mi történt.

Korábban arról számoltak be, hogy két eltévedt rakéta eltalálta Przewodow-t, két ember életét vesztette - írja a The Guardian.

Ez az első eset, hogy NATO-tagállam területére orosz rakéták zuhantak. A lengyel miniszterlenök összehívta a Nemzetbiztonsági Tanács ülését, miután egy amerikai vezető hírszerző azt mondta, hogy az orosz rakéták NATO-fenségterület alá kerültek.

Az MTI is azt írja, hogy "A kialakult válsághelyzet miatt" az államfő és a miniszterelnök a kormány nemzetbiztonsági és védelmi bizottsága tagjaival tanácskozik - mondta el sajtóértekezletén Piotr Müller kormányszóvivő.

A szóvivő arra szólította fel a médiát, hogy "ne tegyen közzé meg nem erősített információkat". Az illetékes szolgálatok ""hiteles információkkal szolgálnak" a tanácskozáson, majd egy sajtókonferencián nyilvánosságra fogják hozni ezeket - tette hozzá Müller.

A Skynewsnak nyilatkozó volt NATO-szakértő szerint a szervezet alapszerződésének 5. cikkelye még nem léphet életbe, vagyis nem lehet katonai válaszcsapás. De a 4. életbe léphet, eszerint Varsó azonnali tanácskozásra kérheti a tagállamokat, hogy megtegyék a szükséges védelmi intézkedéseket.

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!