<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p


			
		
mfor.hu

Ez a karácsony tényleg más lesz, Dél-Angliában is.

Még tegnap jelentette be a brit kormányfő, Boris Johnson (bejelentését itt tekinthetik meg), hogy minden korábbinál szigorúbb intézkedéseket vezetnek be Déll-Angliában, mivel egy olyan vírusmutáció jelent meg a térségben, amely gyorsabban fertőz, mint a korábbiak. Szakértők szerint a vakcinák ezek féken tartására is alkalmasak, de a kormány mindenképpen meg akarja gátolni a mutáció viharos elterjedését.

Boris Johnson egy korábbi bejelentés alkalmával (Fotó: ft.com)Boris Johnson egy korábbi bejelentés alkalmával (Fotó: ft.com)

Ennek érdekében az alábbi korlátozások élnek vasárnap nulla órától:

  • Az emberek az otthonaikat csak akkor hagyhatják el, ha például a munkavégzésük másképpen nem megoldható.
  • A zónában élők csak kivételes indokkal utazhatnak külföldre, egyébként a különleges védettség alá került térséget sem hagyhatják el, oda más, alacsonyabb készültségi szintű térségekből sem engedélyezett a belépés.
  • Közterületen legfeljebb két ember találkozhat egymással különböző háttartásokból.
  • Bezártak a nem alapvető árucikkeket árusító boltok, a zárt térben működő edzőtermek és szabadidőközpontok, a személyes szolgáltatást nyújtó egységek, mint a fodrászok, szépségszalonok.
  • Továbbá korlátozták a karácsonyi családi, baráti rendezvényeket, csak az egy fedél alatt élők ünnepelhetnek közösen.

Az intézkedések érintik Londont is, ahol a brit sajtó beszámolója szerint hisztérikusan reagáltak az ott élők a bejelentésre, hatalmas tömeg zúdult a bevásárlóközpontokba, hogy még időben - és normálisabb körülmények között - be tudják szerezni a karácsonyi ajándékokat.

A Daily Mail beszámolója szerint tömegek igyekeztek elhagyni a korlátozással érintett területet, a vasútállomásokon tumultuózus jelenetek zajlottak szombat délután.

Az intékedéseket december 30-án vizsgálja felül a brit kormány.

Eközben a holland kormány felfüggesztette vasárnaptól minden, az Egyesült Királyságból érkező repülőjárat fogadását, miután Hollandiában találtak valakit, aki a koronavírusnak a szigetországban terjedő új törzsével fertőződött meg - írja az MTI. Az érintett légijáratokat vasárnap reggel 6 órától függesztik fel, az intézkedés egyelőre január 1-jéig lesz hatályban.

 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.