<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van élet az orosz gázon és olajon túl? Tényleg lehetetlen teljesen elszakadni Moszkvától? Elzárhatja Putyin a gázcsapot?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Holoda Attila energetikai szakértővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. május 26. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A Demokratikus Koalíció perelte ki a szegényügyi főtanácsadó reprezentációs költéseiről szóló számlákat. A lapunk birtokába jutott dokumentumok újabb luxustermékek beszerzéséről árulkodnak, amivel a teljes luxusköltés immár 342 ezer forint közelébe rúg.

Néhány nappal ezelőtt a birtokunkba jutott számlák alapján számoltunk be arról, hogy közel 160 ezer forint értékben vásárolt közpénzből luxusitalokat a miniszterelnök főtanácsadója, Hegedűs Zsuzsa. Az információk megjelenése után a Miniszterelnöki Kabinetiroda és Hegedűs Zsuzsa is megszólalt a témában. A nyilatkozatok alapján a drága francia pezsgők és olasz borok ajándékozási célokat szolgáltak, azokat polgármesterek kapták meg.

Hegedűs Zsuzsa, a miniszterelnök főtanácsadójaHegedűs Zsuzsa, a miniszterelnök főtanácsadója

Sebián-Petrovszki László, a DK képviselője keddi online sajtótájékoztatóján azonban arra hívta fel a figyelmet, hogy ez a magyarázat gyenge lábakon áll, mivel a bírósági eljárásban a Miniszterelnöki Kabinetiroda és Hegedűs Zsuzsa is arra hivatkozva tagadta meg a számlák kiadását, hogy azokból következtetni lehet a főtanácsadó asszony fogyasztási szokásaira.

A kiperelt számlák között a luxusitalok mellett újabb érdekes tételeket is találni: közpénzből ugyanis drága közmetikumokra és rózsacsokrokra is futotta.

Mint az a szerkesztőségünk birtokába jutott iratokból kiderült:

2016 decemberében alig egy hét leforgása alatt (december 14-én és december 20-án) 90 600 forintot költött Hegedűs Zsuzsa kozmetikai termékekre az egyik drogériában.

Részlet a DK által kiperelt számlákból Részlet a DK által kiperelt számlákból

A számlák tanúsága alapján

  • 31 600, valamint 21 600 forintért vásárolt Clinique kozmetikumot,
  • 21 300 forintért Biotherm terméket,
  • 6700-ért Clarins,
  • és 9400-ért egy nehezen beazonosítható márkájú kozmetikai cikket.

A kozmetikumok mellett virágkompozíciókra is futotta: 2017 májusában egyenként 16 500 forintot költött két rózsacsokorra a főtanácsadó.  

A mostani költések összesen 123 600 forint közpénzt igényeltek, ezzel a korábbi - főként luxusitalokat, édességet, kávét és teát tartalmazó számlák végösszege már 341 928 forintra rúg.

A Demokratikus Koalíció a számlák tartalmának megismerése után egyébként hűtlen kezelés gyanúja miatt feljelentést tesz.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.