<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

Két településen tartanak ma időközi önkormányzati választást: Várdán polgármestert, Budakeszin pedig egyéni választókerületi képviselőt választanak.

A Somogy vármegyei Várdán azért rendeznek választást, mert az előző településvezető, a független Varga András tavaly decemberben meghalt. A választáson öt független jelölt verseng, rájuk a Kaposvártól északnyugatra található község mintegy 380 választópolgára voksolhat.

Két kistelepülés önkormányzati választása zajlik ma. Fotó: Depositphotos
Két kistelepülés önkormányzati választása zajlik ma. Fotó: Depositphotos

A Pest vármegyei Budakeszi 8. számú egyéni választókerületében egyéni önkormányzati képviselőt választanak, mert a kerület korábbi képviselője, Balázs Ádám (Fidesz-KDNP) lemondott mandátumáról. A képviselő-választáson négy jelölt indul: ketten függetlenként, egy jelölt a Megoldás Mozgalom, egy pedig a Fidesz-KDNP színeiben. A választói névjegyékben több mint 1500-an szerepelnek.

Szavazni reggel hattól este hét óráig lehet.

Ma a Pest vármegyei Örkény roma nemzetiségi választói települési nemzetiségi önkormányzati képviselőket választottak volna, de ez a választás - mivel nem volt meg a szükséges öt jelölt - elmarad. (MTI)