2020. május 26. 19:53
mfor.hu

A tervezettnél gyorsabb lazítások jöhetnek a fővárosban. 

Péntek éjféltől ugyanazok a járványügyi szabályok lesznek érvényesek Budapesten, mint vidéken – írja a hvg.hu több kormányoldali forrásra hivatkozva. Ez azt jelenti, péntek éjféltől megnyílhatnak az éttermek, kávézók, kocsmák belső részei is a vendégek előtt.

Egy kávézó Nyíregyházán 2020. május 4-én. Budapesten és Pest-megyén kívüli részleges feloldása értelmében vidéken korábban nyithattak az éttermek és kávézók teraszai, kerthelyiségei. (Fotó: MTI/Balázs Attila) Egy kávézó Nyíregyházán 2020. május 4-én. Budapesten és Pest-megyén kívüli részleges feloldása értelmében vidéken korábban nyithattak az éttermek és kávézók teraszai, kerthelyiségei. (Fotó: MTI/Balázs Attila)

A portál cikke egyúttal emlékeztet: a miniszterelnök korábban azt mondta, Budapest mindig két héttel követi a vidéki lazításokat, ez alapján viszont kicsit gyorsabb a tempó, ugyanis az alapján június 1-jén lazulhattak volna a szabályok.

A hvg.hu megkérdezte a Kormányzati Tájékoztatási Központot, valóban lazít-e a kormány szombattól. Azt közölték, kéthetente vizsgálják felül az aktuális szabályokat, ezt a szerdai kormányülésen is megteszik, döntés esetén pedig tájékoztatnak majd.

 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.