<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mától bejöhetnek a szerbek és a magyarok, és nem kell karanténba menniük.

Szijjártó Péter bejelentését követően nem sokkal meg is jelent a kormányrendelet a magyar-szerb határ felszabadításáról. A mai Magyar Közlönyben túl sok újdonságot nem tesznek hozzá a röszkei sajtótájékoztatón ismertetettekhez. Ismételjük át azért:

2020. május 25. délelőtt 10 órától minden szerb és magyar állampolgár úgy léphet be a szerb-magyar határon Magyarországra, hogy utána nem kell karanténba mennie.

Új és nyilvánvaló kitétel viszont, hogy:

ha a belépést követő 14 napon belül koronavírus-fertőzés tüneteit észleli magán, akkor ugyanúgy karanténba kell vonulnia,a lakóhelyét, tartózkodási helyét vagy szálláshelyét nem hagyhatja el, és haladéktalanul köteles telefonon értesíteni a járványügyi hatóságot.

Ez a rendelkezés azonban nem ma élesedik, hanem csak mához két hétre, június 8-án.

Fontos még, hogy

a magyar állampolgárral azonos megítélés alá esik azon EGT-állampolgár, aki állandó tartózkodásra jogosult, és ezt a jogát állandó tartózkodási kártyával igazolja.

A határozat azt is kimondja, hogy a fentiek a teherforgalomban történő határátlépésre nem vonatkoznak - hiszen ott eleve nem is volt kötelező karantén, csak megmérték a határon a sofőrök hőmérsékletét, és aki egészséges volt, mehetett a dolgára a 14 nap helybentopogás mellőzésével.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.