<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Nyerhet-e az ellenzék a 2022-es választáson, kaphat-e újabb kétharmadot a Fidesz? Ki lehet Orbán Viktor utóda?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Giró-Szász András volt kormányszóvivővel, politikai elemzővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. október 28. 16:00

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!			
		
mfor.hu

Rendőri védelemre szorul Berlinben Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus, mert valószínűleg mérgezéses támadás áldozata lett hazájában.

Ezt a német szövetségi kormány szóvivője mondta ma sajtótájékoztatón a német fővárosban az MTI szerint.  

Alekszej Navalnij 2017-ben. (Wikipédia/Alexey Yushenkov/ César)Alekszej Navalnij 2017-ben. (Wikipédia/Alexey Yushenkov/ César)

Mérgezés: volt már rá példa

Steffen Seibert az RT orosz hírtelevízió tudósítójának felvetésére, miszerint Navalnij súlyosan megmérgezte magát, kiemelte:

a gyanú nem arra irányul, hogy Navalnij úr súlyos mérgezést okozott saját magának, hanem arra, hogy valaki súlyosan megmérgezte, amire sajnálatos módon van néhány példa a közelmúlt orosz történelmében.

Szerinte az egész világ komolyan veszi ezt a gyanút,

és a német kormány is azon az állásponton van, hogy valószínűleg mérgezéses támadást követtek el Alekszej Navalnij ellen Oroszországban

Emiatt gondoskodni kell rendőri védelméről berlini gyógykezelése során.

Seibert kiemelte: Navalnij nem a szövetségi kormány vendégeként tartózkodik Berlinben, és a német fővárosba szállítását sem a kabinet szervezte.

Szerinte Angela Merkel kancellár vonatkozó nyilatkozatában csupán arról szólt, hogy a kormány a család kérésére humanitárius okból hajlandó lehetővé tenni a politikus Németországba szállítását.

A német külügyminiszter a kormányszóvivőnél visszafogottabban nyilatkozott. Heiko Maas hétfői kijevi látogatásán tartott tájékoztatóján elmondta, hogy

meg kell várni az ügy pontos megítéléséhez szükséges adatokat, így az orvosi és az esetleges kriminológiai vizsgálatok eredményét is.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi törlesztőrészletekre számíthatsz, ha másfél millió forintra van szükséged:

Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 253 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. A THM-plafon miatt ezt az összeget 2021. januártól kell fizetni, év végéig 28 410 forint a havi törlesztőrészlet. Az Erste Banknál az induló törlesztőrészlet 28 721 Ft, majd 2021. januártól 32 355 forint, míg a Cetelemnél 28 721 forint a kezdő törlesztőrészlet, később pedig 32 643 forint. Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.

Kómában fekszik

Alekszej Navalnijt a berlini Charité egyetemi klinikán vizsgálják. A kómában lévő orosz politikus védelméről a német szövetségi bűnügyi hivatal gondoskodik.

Az orosz elnök egyik legismertebb bírálója csütörtökön ellenzékiekkel tárgyalt Szibériában, és útban hazafelé, a Tomszk-Moszkva repülőjáraton lett rosszul. A gép kényszerleszállást hajtott végre Omszkban, a 44 éves politikust az ottani kórházba szállították.

Családtagjai és munkatársai azt gyanítják, hogy megmérgezték. Az omszki orvosok viszont azt állítják, hogy nem találtak sem méreganyagot, sem méregnyomot a politikus szervezetében.

Navalnijt szombat hajnalban a Cinema for Peace nevű magánalapítvány szervezésében, az orosz orvosok beleegyezésével szállították Berlinbe.

Orosz sajtóhírek szerint tomszki útja során az orosz biztonsági szervek az ellenzéki vezér minden lépését figyelték.

UPDATE:

A berlini kórház ma bejelentette: vizsgálataik arra utalnak, hogy a politikust megmérgezték - azt még nem tudják, hogy pontosan mivel.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.