2p

Az atv.hu információi szerint eddig kell ugyanis a kormánynak nyilatkoznia arról, igényt tart-e a Next GenerationEU helyreállítási alap hitel részére.

Varga Mihály pénzügyminiszter a héten tette szóvá az Ecofin ülése előtt Brüsszelben, hogy a múlt évben 4,6 százalékkal tudtuk a gazdaságot növelni, “de ha Magyarország megkapta volna a neki járó európai uniós forrásokat, jóval 5 százalék fölött nőhetett volna a magyar gazdaság!” - emlékeztet az atv.hu cikke. (Erről további részleteket az alábbi cikkben is olvashat.)

A portál cikke szerint a igazságügyi reformcsomagról a finishez közel van a megegyezés, a jogszabálymódosításokat a parlament a tervek szerint még márciusban elfogadja. A Bizottság április-májusban bírálhatja el a feltételeinek magyar teljesítését, de hogy nyáron megindulhatnak-e Brüsszelből az ezermilliárdok, nem tudni. Navracsics a napokban úgy fogalmazott: “mondjuk azt, hogy igen”.

Az atv.hu egyúttal megjegyzi: már januárban megjelent a Magyar Közlönyben, Orbán Viktor miniszterelnök aláírásával egy rendelet, amiből kiderül: a kormány igényt tart a Next GenerationEU helyreállítási alap hitel részére is.

Navracsics Tibor február közepén az Inforádió Aréna című műsorában az EU-s helyreállítási alap hitelrészének a magyar igényléséről azt mondta: afelé tartunk, hogy pozitív választ adjunk.

 

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!