<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Az atv.hu információi szerint eddig kell ugyanis a kormánynak nyilatkoznia arról, igényt tart-e a Next GenerationEU helyreállítási alap hitel részére.

Varga Mihály pénzügyminiszter a héten tette szóvá az Ecofin ülése előtt Brüsszelben, hogy a múlt évben 4,6 százalékkal tudtuk a gazdaságot növelni, “de ha Magyarország megkapta volna a neki járó európai uniós forrásokat, jóval 5 százalék fölött nőhetett volna a magyar gazdaság!” - emlékeztet az atv.hu cikke. (Erről további részleteket az alábbi cikkben is olvashat.)

A portál cikke szerint a igazságügyi reformcsomagról a finishez közel van a megegyezés, a jogszabálymódosításokat a parlament a tervek szerint még márciusban elfogadja. A Bizottság április-májusban bírálhatja el a feltételeinek magyar teljesítését, de hogy nyáron megindulhatnak-e Brüsszelből az ezermilliárdok, nem tudni. Navracsics a napokban úgy fogalmazott: “mondjuk azt, hogy igen”.

Az atv.hu egyúttal megjegyzi: már januárban megjelent a Magyar Közlönyben, Orbán Viktor miniszterelnök aláírásával egy rendelet, amiből kiderül: a kormány igényt tart a Next GenerationEU helyreállítási alap hitel részére is.

Navracsics Tibor február közepén az Inforádió Aréna című műsorában az EU-s helyreállítási alap hitelrészének a magyar igényléséről azt mondta: afelé tartunk, hogy pozitív választ adjunk.