3p

Matolcsy Ádám barátja, Száraz István cége nyerte el a Neumann János Egyetem kommunikációs feladatait.

Miután nemrégiben a jegybank kommunikációs feladatait is megnyerte, most újabb közbeszerzést vitt el mások elől Matolcsy Ádám barátja, Száraz István. Az Európai Unió közbeszerzési értesítőjében megjelent hirdetmény szerint a Frank Digital Kft. a Matolcsy-közeliként emlegetett Neumann János Egyetem kommunikációs feladatait látja el nettó 119,7 millió forintért - írja az rtl.hu.

Ezért az összegért Száraz István cége egyebek közt felméri az egyetem piaci helyzetét és tanácsokat ad a kommunikációs, PR és marketinstratégia kialakítására, átvilágítja a jelenlegi kommunikációs rendszert és vezetői auditot készít. A szerződést december 6-án írták alá.

A kecskeméti Campus. Fotó: Neumann János Egyetem
A kecskeméti Campus. Fotó: Neumann János Egyetem

A portál arra is kitér, hogy miért nevezi Matolcsy-közelinek a Neumann János Egyetemet. 

A 2016-ban alakult Pallasz Athéné Egyetem a Kecskeméti Főiskola és a Szolnoki Főiskola integrálódásával jött létre, mégpedig a Magyar Nemzeti Bank Pallas-alapítványainak bőkezű támogatásával. Kecskemét fideszes polgármestere –  Matolcsy György unokatestvére, Szemerey Szabolcs felesége – Szemereyné Pataki Klaudia polgármester akkor azt mondta: a két főiskola integrációjával kialakuló új intézménnyel Kecskemét egyetemi várossá válik. Mindössze egyetlen év után az intézmény felvette Neumann János nevét. Közben a jegybanki alapítványok által létrehozott Kecskeméti Duális Oktatás (KEDO) Zrt.-t egyebek mellett egy új campus felépítésével bízták meg. A több mint 13 milliárdos projektet a jegybanki alapítványokon keresztül teljes egészében közpénzből hozták tető alá.  

Több más felsőoktatási intézményhez hasonlóan a Neumann János Egyetemet is privatizálta a kormány: a Neumann János Egyetemért Alapítvány élére Csizmadia Norbertet, a jegybank Pallas Athéné Alapítványának (PADMA) elnökét helyezték. Csizmadiát már korábban is Matolcsy György szűkebb köréhez sorolták, egy időben a jegybank gazdaságstratégiáért és tervezésért felelős ügyvezető igazgatója volt. Ez az igazgatóság felelt a nagy port kavart jegybanki alapítványokért, Csizmadia innen távozott a PADMA élére. Szemereyné Pataky Klaudia pedig jelenleg is a Neumann János Egyetemért Alapítvány felügyelőbizottságának tagja, férje az összeférhetetlenség miatt távozott a KEDO Zrt. éléről.

Egyébként a Neumann János Egyetem is érintett az Erasmus program felfüggesztésében. A tegnap bombaként robbant hír szerint nem kaphatnak friss támogatásokat az Európai Unió által finanszírozott Erasmus+ együttműködési és oktatási csereprogramból, valamint a Horizont Európa kutatási és innovációs keretprogramból azok a magyarországi oktatási intézmények, amelyek közérdekű vagyonkezelő alapítványi formában működnek, vagy amelyeket ilyen alapítványok tartanak fenn.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!