<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van élet az orosz gázon és olajon túl? Tényleg lehetetlen teljesen elszakadni Moszkvától? Elzárhatja Putyin a gázcsapot?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Holoda Attila energetikai szakértővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. május 26. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Komoly alkudozás folyik annak érdekében, hogy meggyőzzék Magyarországot az újabb szankciókról. Az olaj bojkottjáért cserében Orbán Viktor komoly árat, vagy hosszú mentességet kérhetett.

Franciaország európai ügyek minisztere szerint az Európai Unió tagállamai ezen a héten megegyezhetnek az Európai Bizottság által javasolt újabb szankciókról. Ennek akadálya eddig az volt, hogy több ország, köztük a leghangosabban Magyarország ellenezte az Oroszországból származó olajimportot.

Hétfőn Magyarországon járt Ursula von der Leyen, aki az Orbán Viktorral és Szijjártó Péterrel folytatott tárgyalásokat követően úgy nyilatkozott, hogy előreléptek és közeledtek az álláspontjaik. Ezt egyébként a magyar külügyminiszter is megerősítette, aki nyilatkozatában a korábbinál hajszállnyival megengedőbbnek tűnt, és nem utasította el kategorikusan az uniós álláspontot, ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a szankciók nem okozhatnak gazdasági károkat Magyarország számára.

A francia miniszter a Reuters szerint azt nyilatkozta, hogy kedden Emmanuel Macron francia elnök megbeszélést fog folytatni Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel. Ezek alapján akár az is feltételezhető, hogy a Bizottság elnökével körvonalazódott egyezséget a jelenleg legerősebb európai vezetővel pontosítják.

Az eddig kiszivárgott információk szerint az EU egyrészt az általánosan elfogadott fél éves átmenet helyett jóval hosszabb időt adhat Magyarországnak (és néhány más régiós országnak), másrészt anyagi forrásokat is biztosíthat az átálláshoz.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.