<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Gyülekeznek az orosz csapatok, Erdoğan ma megpróbálhat újra Putyin lelkére beszélni.

  • Újabb kisebb sikereket értek el az oroszok Kelet-Ukrajnában. Kijevi források is elismerték, hogy a front egyes szakaszain területek feladására kényszerültek. Volodomir Zelenszkij ukrán elnök szerint az ukrán katonákra nehezedő nyomás "pokoli".
  • Miután az utóbbi időszakban az ukránok egyre közelebb kerültek Herszon városához, és e régióban saját elmondásuk szerint is döntő offenzívára készülnek, az oroszok jelentős erőket vezényeltek át erre a hadsízntérre, és akár saját ellenoffenzívát is indíthatnak állásaik stabilizálása érdekében a következő napokban.
  • Három újabb ukrán gabonát szállító hajó kapott engedélyt, hogy kihajózzon ukrán kikötőkből a Fekete-tengerre a korábbi megállapodás alapján. A hajók Törökországba, Írországba és az Egyesült Királyságba indulnának. Ukrajna azt szeretné, hogy a gabonaszállító hajókhoz hasonló rendszerben máás termékek tengeri exportja is újraindulhasson az országból.
  • Bejelentették, hogy Recep Tayyip Erdoğan török és Vlagyimir Putyin orosz elnök ma újra találkoznak egymással Szocsiban. A megbeszélés fő témái minden bizonnyal az ukrajnai és a szíriai helyzet lesznek, Erdoğan célja az lehet, hogy felújítsa a béketárgyalásokat az oroszok és az ukránok között.
  • A Reuters értesülései szerint az Európai Unió szeptemberben újabb 8 milliárd dolláros pénzügyi segélycsomagot adna Ukrajnának.
  • Több mint kétszáz kanadai katona érkezik hamarosan az Egyesült Királyságba, hogy részt vegyen ukrán katonák kiképzésében.
  • Amerikai kormányzati források azzal vádolják Oroszországot, hogy bizonyítékok hamisításával igyekszik majd azt a látszatot kelteni, hogy Ukrajna a felelős az orosz uralom alatt álló területen történt, számos ukrán hadifogoly halálát okozó támadásért.

 
 

 

 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.