<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Meddig tart még a háború, és mi vár Magyarországra? Jól helyezkedik a kormány? Meddig bírja anyagilag Oroszország? Hogyan és miből lehet majd újjáépíteni Ukrajnát?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Káncz Csabával - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. december 15. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Erről bemutatkozó sajtótájékoztatóján beszélt a sportért felelős államtitkár. A Nemzeti Sportmúzeum létrehozása is szóba került.

A magyar kormány kezdeményezni fogja, hogy 2023. június 30-a után is megmaradhasson a látvány-csapatsportágak támogatása a társasági adókedvezményen (TAO) keresztül – jelentette be Schmidt Ádám a HVG cikke szerint. Ennek előkészítése már megkezdődött, a kormány pedig döntést hoz majd arról, hogy az Európai Unióhoz fordul a kérelmével – tette hozzá.

A portál idézte az államtitkárt, aki szerint „az Európai Bizottság 2017 márciusában döntött arról, hogy Magyarországon a következő hat évben is működhet a TAO, így biztosítva tervezhető, kiszámítható jövőt a sportfinanszírozásban.”

A TAO-program, amelybe 124,9 milliárd forint áramlik, folyamatosan egyeztetések tárgyát kell, hogy képezze – mondta az államtitkár arra a kérdésre válaszolva, hogyan lehetne a rendszert hatékonyabbá tenni. Szerinte a pénzek felhasználásának ellenőrzése mindeddig azért nem volt kellőképpen hatékony, mert az Emberi Erőforrások Minisztériumán belül működő sportállamtitkárság humánerőforrás-hiánnyal küszködött – ebből adódóan van egy elmaradás is –, amit most orvosolni kívánnak. Néhány héten, de maximum egy-két hónapon belül feláll az a stáb az államtitkárságon belül, amelynek a tao-ellenőrzés kiemelt feladata lesz – tette hozzá.

(HVG)

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.