2019. április 10. 17:31
mfor.hu

Érdekes megállapításokat tettünk a KSH által szerda reggel publikált adatok alapján. Délután azonban kiderült, hogy mindennek fele sem igaz, a statisztikai hivatal ugyanis rossz számokat tett közzé.

Az mfor.hu szerdán már-már döbbenetesnek tűnő adatokat talált a reggel közzétett kereskedelmi szálláshelyek forgalma című KSH adatok alapján. Azokból a számokból úgy tűnt, hogy a legfontosabb küldő országokból érkező vendégek száma drasztikusan visszaesett, ám ennek ellenére a forgalom növekedett.

Nem tudni, hogy a cikkünk nyomán, vagy más úton derült ki a hiba, de a délutáni órákban a KSH javítást adott ki. Kiderült, hogy a reggel publikált adatok hibásak, így értelemszerűen az általunk tett megállapítások sem állják meg a helyüket.

Így a KSH tévesen kiadott adataival szemben az immár helyes számok alapján korántsem voltak drasztikus változások. A brit turisták száma pedig nem, hogy rekordalacsony szintre esett, hanem éppen ellenkezőleg, februárban is tovább növekedett.

A legfontosabb küldő országok közül egyébként a német és az oroszok által eltöltött vendégéjszakák száma is csökkent, ám a délelőtti cikkünkkel ellentétben nem drasztikus mértékben, csupán néhány százalékponttal.