<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Várható volt, de már biztos: bekeményítenek a finnek.

Finnország csütörtökön tovább szigorította a turistavízumok kiadásának gyakorlatát az orosz állampolgárok részére, és Helsinki újabb, 8,3 millió euró értékű védelmi felszerelést ajánlott fel Ukrajnának.

Szeptember 1-jétől a finn hatóságok a korábbi mintegy ezer helyett mindössze napi száz interjúidőpontot ajánlanak fel azoknak az oroszoknak, akik turistavízumot szeretnének igényelni.

A menekülő oroszok jöhetnek

A finn kormányzat tájékoztatása szerint ezzel szemben átlagosan napi 400 interjúlehetőséget tartanak fel azoknak az orosz állampolgároknak, akik a finn érdekekkel egybeeső célból kívánnak az országba utazni, ezzel az Oroszországot elhagyni kívánó újságírókra, ellenzékiekre és politikai aktivistákra utaltak.

Mindeközben a finn védelmi minisztérium csütörtökön bejelentette: újabb 8,3 millió euró (3,3 milliárd forint) értékű hadifelszerelést adományoz Ukrajnának. Ezzel összesen 92,3 millió euróra (37 milliárd forintra) nőtt a Helsinki által Kijevnek felajánlott védelmi támogatás értéke Ukrajna orosz katonai megszállásának február 24-i megkezdése óta - jelentette be a finn védelmi minisztérium egyik szóvivője csütörtökön.

(MTI)

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.