Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
Mester Nándor Mester Nándor

A költségvetés összesen csaknem nettó 1,4 milliárd forintot fizet a nyertes FŐMTERV-UTIBER párosnak, hogy megtervezzék a ferihegyi repülőtér korszerű megközelítésére alkalmas utat és a kapcsolódó infrastrukturális elemeket. A szintén nagyon szükséges vasúti kapcsolat újragondolása viszont továbbra is késik.

A FŐMTERV Mérnöki Tervező Zrt. és kiemelt alvállalkozója, az UTIBER Közúti Beruházó Kft. végezheti el a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető út teljes megújítására vonatkozó tervezői munkákat. Nettó 1,395 milliárd forintot lehet számlázni, ha elkészülnek. Ehhez a mérnöki tervezésen, kívül hídtervezési és városi környezetfejlesztési tervezést is kell végezni – derül ki az európai közbeszerzési értesítőből.

Azt nem tudni, mennyi idejük lesz erre, de szakértők szerint a kivitelezési munkálatok 2022 közepe előtt biztosan nem kezdődhetnek el, így jó esetben a teljesen megújult útszakasz és az érintett vasúti kereszteződések legkorábban 2023 végétől vagy 2024 elejétől lesznek használhatók. A kormány egyébként már 2018-ban bejelentette, hogy "mostmár tényleg" nekilátnak az áldatlan állapotok felszámolásának. Aztán 2019-ben Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter 20 milliárd forintban jelölte meg a beruházásra fordítható összeget és akkor azt lehetett hinni, hogy valóban elindul az előkészítés.  

Már nagyon itt volt az ideje, hogy elkezdődjön a tervezés a repülőtérre vezető út megújításáról (fotó: MTI)Már nagyon itt volt az ideje, hogy elkezdődjön a tervezés a repülőtérre vezető út megújításáról (fotó: MTI)

A most kihirdetett nyertesek feladata a közúti kapcsolatra vonatkozik. Vagyis az építési engedélyezési tervek (ennek részeként döntéselőkészítő dokumentációk) elkészítésére, az építési és a létesítéshez szükséges további engedélyek megszerzésére, valamint a kiviteli tervek és tenderdokumentáció elkészítésére.

Az alábbi kapcsolódó útszakaszok fejlesztéséről van szó:

Egyebek között ki kell dolgozni a Gyömrői úton a Kőér és a Hangár utcák közötti, mintegy 3 kilométeres szakasz megújításának részleteit, ezen kívül a repülőtérre vezető útnak az Üllői út - Határ út csomóponttól a Budapest közigazgatási határán kívül a Market Central csomópontjáig tartó mintegy 12 kilométeres szakasz átalakítását.

Ez a cikk az Mfor és a Privátbankár Prémium tartalma, csak a lap előfizetői olvashatják teljes terjedelmében.

14 napig ingyenesen hozzáférhet Prémium tartalmainkhoz a következő lépések megtétele után:

  1. Regisztráljon (adja meg emailcímét és jelszavát)
  2. Válasszon előfizetői csomagjaink közül
  3. Adja meg bankkártyája adatait - a választott csomag díját csak a 14 napos próbaidőszak letelte UTÁN vonjuk le bankszámlájáról

+1: A 14 napos próbaidőszak alatt Profiloldalán bejelentkezve BÁRMIKOR LEMONDHATJA előfizetését

Előfizetői csomagjainkról, az előfizetésről részletesen itt olvashat

Regisztráció

Jelszó visszaállítás

E-mailen elküldtük a jelszó visszaállításához szükséges információkat. Kérjük, ellenőrizze postafiókját!Még nem regisztrált? Regisztráció itt

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.