3p

Csütörtöki rendezvényünk témája az orosz-ukrán háború, vendégünk Dr. Rácz András Oroszország-szakértő. 

A Privátbankár-Mfor lapcsoport online rendezvénye iránt, amelyre április 28-án 15.30-kor kerül sor, már jelentős az érdeklődés, ugyanakkor természetesen továbbra is várjuk Olvasóink jelentkezését. (Regisztrálni a cikk végén található linken lehet.)

A körülbelül egy órás rendezvényen olyan dolgokról kívánunk szót ejteni, amelyek segítenek megérteni az események mozgatórugóját. Egyben megnézzük a lehetséges forgatókönyveket is.

A tervezett témák: valós veszély az atomháború – ahogy azt hétfőn Szergej Lavrov orosz külügyminiszter jelezte –, vagy csak riogatásról, nyomásgyakorlásról van szó?

Kinek az asztalán van a piros gomb? Melyek Vlagyimir Putyin valós céljai, és mivel lehet őt megállítani? Hibázott-e a Nyugat, és ha igen, mit kellett volna másként csinálnia? Mi a helyzet az ukrán nacionalizmussal? Helyes törekvés-e a NATO bővítése?  

Képes-e Putyin a Nyugat szemével látni a konfliktust, vagy már nem teljesen ura önmagának? És képes-e a Nyugat beleképzelni magát az orosz elnök helyébe? Joggal vádolják-e az orosz hadsereget súlyos háborús bűnök előre kitervelt elkövetésével? Milyen hírforrásoknak hihetünk? És hogyan lehet lezárni a háborút úgy, hogy azzal mindenki ki tudjon egyezni?

Ami pedig a hazai vonatkozásokat illeti:

Milyen veszélyek leselkednek Magyarországra? Lehet-e potenciális célpont hazánk, és reális veszély-e a belesodródás? Meddig lehet még egyensúlyozni Kelet és Nyugat között? Milyen következményei lehetnek a NATO-csapaterősítésnek? És meddig fűtünk még orosz gázzal?

A Klasszis Klub következő vendége: Dr. Rácz András. Fotó: saját közlés
A Klasszis Klub következő vendége: Dr. Rácz András. Fotó: saját közlés

Vendégünk, Dr. Rácz András történész a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Stratégiai Védelmi Kutatóintézetének tudományos munkatársa, valamint a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karának egyetemi docense. Oktatási-kutatási területe Oroszország kül- , biztonság- és védelempolitikája, Belarusz kül- , biztonság- és védelempolitikája, az ukrajnai konfliktus, a „Befagyott konfliktusok” a  poszt-szovjet térségben, valamint Magyarország kül- és biztonságpolitikája a poszt-szovjet térség felé.

A mintegy egyórásra tervezett, online rendezvény időpontja: 2022. április 28., 15.30. Az eseményen, amelyen Olvasóink is feltehetik kérdéseiket, ingyenes a részvétel, ugyanakkor regisztráció szükséges. Regisztrálni itt lehet >> Minden kedves Olvasónkat szeretettel várjuk!

Regisztráljon most! >>

Korábbi rendezvényeink vendégei voltak:

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!