2p

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Választási célt szolgáló kezdeményezések vagy átgondolt döntések azok, amiket csöpögtetve tett közzé a kormány az elmúlt napokban a lakáspiac feltámasztására? A kételyekre és a várható következményekre is igyekszik rávilágítani a Hét videójában munkatársunk. 

A lakásépítés és felújítás felélesztését célozhatta meg a kormány, amikor - sokat késve és nem egyértelműen fogalmazva - ismertetett néhány fontos döntést. A keresleti oldalt ismét megtámasztották lakásonként jó pár millió forinttal, hiszen elvileg olcsóbbak lehetnek az új lakások azáltal, hogy januártól országosan 5 százalékos lesz az áfa és a családosok még ezt is visszaigényelhetik. A felújításra is adnak pár milliót, igaz, legfeljebb a végösszeg feléig, maximum 3 millió forint erejéig lehet számlát beadni.   

Miért nem lehet lényegesen olcsóbb mégis az új lakás és mi lesz a használtakkal? Milyen helyzetben van a kivitelezői szektor? És mi lesz a felújításra szánt pénzekkel? Ezekre a kérdésekre kereste a választ munkatársunk, Mester Nándor a Hét videójában.

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!