1p

Ki a felelős az EU-s rekorder hazai inflációért?
Élesedik a konfliktus a jegybank és a kormány közt: kinek van igaza?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Simor Andrással - vegyen részt és kérdezzen Ön is a korábbi jegybankelnöktől!

2023. november 29. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A kedvezményes bérletek megjelenése óta bezuhantak a cég bevételei.

A Népszava jutott információkhoz arról, hogyan érinti a MÁV jegybevételeit a kedvezményes vármegye- és országbérletek bevezetése. A cég az év első négy hónapjában a cég 7,5 milliárd forintos többletet tudott összehozni a tavalyi, még a Covid által erősen befolyásolt év adataihoz képest, azonban a kedvezményes bérletek május 1-jei bevezetése után ez a többlet eltűnt.

Júniusban májushoz képest is egymilliárdos volt a menetjegy- és bérleteladások visszaesése, két hónap alatt pedig összesen nagyjából kétmilliárdot veszített a MÁV az új intézkedés hatására.

Közben nagy vihart kavart, hogy több, kihasználatlannak minősített mellékvonalát is bezárta a MÁV, de Lázár János utóbb azt ígérte, mindez csak próba.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!