TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
	


	
	

Fél Hajdúszoboszló a kormánytól kapott turisztikai ingyenpénzt ünnepli, és ebből a milliárdos Ináncsy família sem maradhatott ki: 8 millió forintot kértek és kaptak a kormánytól

Hajdúszoboszló egyik emblematikus szállodáját is működtető cég is vissza nem térítendő költségvetési támogatást kapott, pedig a tulajdonos család a leggazdagabb magyarok közé tartozik. A kormányzati felügyelet alatt működő Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) által kiírt Kisfaludy-pályázatok nyerteseinek listáján ugyanis szerepel a Hajdú Park Kft., amelynek Ináncsy Miklós az ügyvezetője: összesen 8 millió forintot nyertek.

A cég már Ináncsy Miklós gyerekeinek a tulajdonában van. Vagyonát tavaly 29,3 milliárd forintra becsülték, ezzel ő lett a 43. leggazdagabb magyar. A családé többek között a négycsillagos Hotel Aurum, amelyet a Hajdú Park Kft. működtet. Legutóbbi beszámolója szerint jól ment a cégnek: 790 millió forinbtos forgalom mellett 85 millió forintos profit jött össze.

A Hotel Aurum Hajdúszoboszló legimpozánsabb  wellness szállodája, amely Hajdúszoboszlón a Mátyás király sétány szállodasorán található

- szól a hotel bemutatkozása.

Vagyis ez egy újabb példája annak, hogy a kormány olyan fejlesztéseket finanszíroz közpénzből, amelyek milliárdos tulajdonosainak minden bizonnyal akadna saját forrása is a beruházásra. Az Ináncsy família korábban is sikeres volt a Kisfaludy-pályázatokon.

Lapunk írta meg, hogy a Hotel Tokaj felújítására 349 millió forint vissza nem térítendő állami támogatást kapott költségvetési forrásból a Hotel Tokaj Kft., amely szintén a az Ináncsy-hotelbirodalom része. De ki is Ináncsy Miklós, és miből vették meg ezt a rengeteg szállodát Tokajtól Hajdúszoboszlóig? Az alapblog.hu készített vele interjút, amiből kiderül pédául, hogy a rendszerváltáskor jókor volt jó helyen: a budapesti Közvágóhíd 14,5 hektátos területét a 90-es években nagyon jutányos áron vette meg a Budapesti Húsnagykertől, amelynek igazgatója volt, majd bombaüzleteket kötve részben értékesítette a telkeket.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda felügyelete alá tartozó MTÜ a közelmúltban hozta nyilvánosságra a nyertesek listáját, amiből kiderült: összesen 13 471 vidéki szálláshely tulajdonosa kapott augusztus folyamán szobánként egymillió forint vissza nem térítendő támogatást, összesen mintegy 45 milliárd forintot a kormánytól.

A kormány szerint nincs ezzel semmi probléma: Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára szerint nem politikai szimpátia alapján, hanem kizárólag szakmai alapon dől el az, hogy kik kapnak turisztikai fejlesztési támogatást. Ezeket a fejlesztéseket ugyanis magyar emberek hajtják végre, magyar embereknek adnak munkát, a magyar turizmus és a magyar gazdaság bővüléséhez járulnak hozzá.

 

Segítsen nekünk véleményével, és mi féléves előfizetéssel ajándékozzuk meg!

Rendszeresen olvassa cikkeinket, és lenne kedve részt venni a stratégiánk alakításában? Vegyen részt fókuszcsoportos kutatásunkban, és mi féléves előfizetéssel háláljuk meg segítségét, amely a Privátbankár.hu és az Mfor.hu hamarosan induló prémium szolgáltatására érvényes!

Kérjük, töltse ki az alábbi linken található kérdőívet, amely alapján a kutatást végző szakemberek összeállítják a fókuszcsoportokat. A kutatásba beválogatott jelentkezőket legkésőbb december 7-én értesítjük!

Jelentkezés

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.