2p

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A gazdaságfejlesztésért felelős miniszter szerint ezek átmeneti intézkedések voltak, de mostanra betöltötték a szerepüket.

Nagy Márton az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt számos témáról, például arról, hogy Szijjártó Péterhez hasonlóan ő is gázügyben járt Moszkvában, de erről további részleteket nem igazán árult el.

"Fontos, hogy legyen gáz, megfelelő gáz legyen, és az ára megfelelő legyen. Ezen feltételek mentén tárgyaltam, de várni kell még pár hetet, hogy lássuk, el tudtunk-e érni valamit. A politikának a politikával kell tárgyalnia, a Gazprommal rendes munkarendben az MVM tárgyal" - mondta.

Kifejtette viszont, az ársapkákat az ársokk mérséklése érdekében léptették életbe, az intézkedés jó volt, állandó jelleggel viszont nem fenntarthatók az ársapkák. A miniszter úgy gondolja, betöltötték a szerepüket, de az infláció még nem tetőzött, és nem is látni az árak emelkedésének a végét.

"Az infláció és a fenntarthatóság oldaláról kell mérlegelni az intézkedések fenntarthatóságát, illetve azt is figyelni kell, hogy a megfelelő mennyiségű import is beérkezzen az országba" - fejtette ki Nagy Márton az üzemanyagárak maximalizásáról beszélve.

Sok más mellett a miniszter a Vodafone megvásárlásáról is nyilatkozott, amelyet egy ritkán adódó, jó alkalomnak nevezett, majd hozzátette, hogy a magyar tulajdon jelenlétét még több szektorban is növelni kéne.

"A bankszektoban még lehetne növelni a magyar tulajdoni hányadot, a biztosítói szektor még nem konszolidálódott, az élelimiszeripari kiskereskedelmi szektorban nagyon messze vannak a célok. A médiában nagyon sokat léptünk előre, a telekommunikációban most sikerült előre lépni. Az energetikában és az építőiparban megvagyunk, de építőipari alapanyagelőállításban sehol nem állunk a magyar tulajdonnal. A magyar gazdaság megérett arra, hogy a profit, ami stratégiai üzletágakban termelődik, itthon maradjon."

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!