<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Mi lesz a forinttal? Tényleg lehet egyszámjegyű az infláció? Most már megkapjuk az EU-s pénzeket? Mekkora a baj az egészségügyben, oktatásban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Jaksity Györggyel- vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 15. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Legalább 155,1 milliárd forinttal tartoznak az államnak.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal közzétette a 100 millió forintot meghaladó adótartozással rendelkező cégek listáját. Közös bennük, hogy 180 napon - tehát fél éven - keresztül folyamatosan fennáll a tartozásuk.

A NAV fut a pénze után
A NAV fut a pénze után

A listán összesen 1551 cég neve szerepel, vagyis együttesen legalább 155,1 milliárd forinttal lógnak az államnak. Ez nem kevés pénz, harmadával több, mint amennyit egy évben például táppénzekre fordít a kormány.

Az adótartozással rendelkezők mezőnye színes, van köztük kereskedelemmel foglalkozó társaság, de önkormányzati nonprofit cég is, illetve a nevek alapján több vállalkozás külföldi illetőségű személyek tulajdonában lehet.

Megtaláljuk a listán például a Transelektro Ganz-Röck Kazán és Erőművi Berendezések Zrt.-t is. A felszámolás alatt álló céggel, illetve annak vidéki telephelyével való gazdálkodással összefüggésben érdekes információkat lehet hallani, a szálak állítólag az MVM-ig futnak.

A NAV pár nappal ezelőtt tette közzé a legalább 10 millió forint adótartozással rendelkező magánszemélyek listáját is, azon 2844 név szerepel.