1p
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


			
		
		


		
		

Legalább 155,1 milliárd forinttal tartoznak az államnak.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal közzétette a 100 millió forintot meghaladó adótartozással rendelkező cégek listáját. Közös bennük, hogy 180 napon - tehát fél éven - keresztül folyamatosan fennáll a tartozásuk.

A NAV fut a pénze utánA NAV fut a pénze után

A listán összesen 1551 cég neve szerepel, vagyis együttesen legalább 155,1 milliárd forinttal lógnak az államnak. Ez nem kevés pénz, harmadával több, mint amennyit egy évben például táppénzekre fordít a kormány.

Az adótartozással rendelkezők mezőnye színes, van köztük kereskedelemmel foglalkozó társaság, de önkormányzati nonprofit cég is, illetve a nevek alapján több vállalkozás külföldi illetőségű személyek tulajdonában lehet.

Megtaláljuk a listán például a Transelektro Ganz-Röck Kazán és Erőművi Berendezések Zrt.-t is. A felszámolás alatt álló céggel, illetve annak vidéki telephelyével való gazdálkodással összefüggésben érdekes információkat lehet hallani, a szálak állítólag az MVM-ig futnak.

A NAV pár nappal ezelőtt tette közzé a legalább 10 millió forint adótartozással rendelkező magánszemélyek listáját is, azon 2844 név szerepel.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.