TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
	


	
	

Legalább 155,1 milliárd forinttal tartoznak az államnak.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal közzétette a 100 millió forintot meghaladó adótartozással rendelkező cégek listáját. Közös bennük, hogy 180 napon - tehát fél éven - keresztül folyamatosan fennáll a tartozásuk.

A NAV fut a pénze után A NAV fut a pénze után

A listán összesen 1551 cég neve szerepel, vagyis együttesen legalább 155,1 milliárd forinttal lógnak az államnak. Ez nem kevés pénz, harmadával több, mint amennyit egy évben például táppénzekre fordít a kormány.

Az adótartozással rendelkezők mezőnye színes, van köztük kereskedelemmel foglalkozó társaság, de önkormányzati nonprofit cég is, illetve a nevek alapján több vállalkozás külföldi illetőségű személyek tulajdonában lehet.

Megtaláljuk a listán például a Transelektro Ganz-Röck Kazán és Erőművi Berendezések Zrt.-t is. A felszámolás alatt álló céggel, illetve annak vidéki telephelyével való gazdálkodással összefüggésben érdekes információkat lehet hallani, a szálak állítólag az MVM-ig futnak.

A NAV pár nappal ezelőtt tette közzé a legalább 10 millió forint adótartozással rendelkező magánszemélyek listáját is, azon 2844 név szerepel.

Segítsen nekünk véleményével, és mi féléves előfizetéssel ajándékozzuk meg!

Rendszeresen olvassa cikkeinket, és lenne kedve részt venni a stratégiánk alakításában? Vegyen részt fókuszcsoportos kutatásunkban, és mi féléves előfizetéssel háláljuk meg segítségét, amely a Privátbankár.hu és az Mfor.hu hamarosan induló prémium szolgáltatására érvényes!

Kérjük, töltse ki az alábbi linken található kérdőívet, amely alapján a kutatást végző szakemberek összeállítják a fókuszcsoportokat. A kutatásba beválogatott jelentkezőket legkésőbb december 7-én értesítjük!

Jelentkezés

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.