2018. július 24. 07:40

Legalább 155,1 milliárd forinttal tartoznak az államnak.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal közzétette a 100 millió forintot meghaladó adótartozással rendelkező cégek listáját. Közös bennük, hogy 180 napon - tehát fél éven - keresztül folyamatosan fennáll a tartozásuk.

A NAV fut a pénze után A NAV fut a pénze után

A listán összesen 1551 cég neve szerepel, vagyis együttesen legalább 155,1 milliárd forinttal lógnak az államnak. Ez nem kevés pénz, harmadával több, mint amennyit egy évben például táppénzekre fordít a kormány.

Az adótartozással rendelkezők mezőnye színes, van köztük kereskedelemmel foglalkozó társaság, de önkormányzati nonprofit cég is, illetve a nevek alapján több vállalkozás külföldi illetőségű személyek tulajdonában lehet.

Megtaláljuk a listán például a Transelektro Ganz-Röck Kazán és Erőművi Berendezések Zrt.-t is. A felszámolás alatt álló céggel, illetve annak vidéki telephelyével való gazdálkodással összefüggésben érdekes információkat lehet hallani, a szálak állítólag az MVM-ig futnak.

A NAV pár nappal ezelőtt tette közzé a legalább 10 millió forint adótartozással rendelkező magánszemélyek listáját is, azon 2844 név szerepel.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.