1p

Olcsóbb lesz a magyar légtérben repülni.

A tegnap este megjelent Magyar Közlönyben jelent meg Lázár János aláírásával az a - 9/2022. (XII. 27.) számú - rendelet, amely módosítja a korábbi, 84/2011. (XII. 29.) számú NFM-rendeletet a magyar légtér igénybevételének díjairól.

A módosítás alapján jelentősen csökkennek a fizetendő díjak, az útvonalszámítási egységdíjat (ezt a magyar légtérben megtett távolság alapján kell egy képlet alapján fizetni) ugyanis 45,45 euróról 33,77 euróra mérsékli a rendelet, míg az egyszeri, a a légiirányítási és navigációs rendszerek használatát fedező úgynevezett közelkörzeti díj mértékét 377,28 euróról 316,60 euróra csökkenti a kormány.

A rendelet január 1-jétől lép hatályba, az árcsökkentés okáról nem tudunk közelebbit. Mint emlékezhetünk, a kormány különadót vetett ki a Magyarországról utasokat szállító légitársaságokra, amelynek kapcsán a Ryanairrel igencsak izgalmas üzengetés is kezdődött.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!