2018. szeptember 4. 15:14

Csak a motorkerékpárok tarifája nem emelkedik.

Augusztus utolsó napján jelent meg az Innovációs és Technológiai Minisztérium rendelete az autópálya-matricák árának változásáról. Előzetesen úgy harangozta be a díjváltozást Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, hogy az e-matricák körében csak a D2-es kategóriában várható drágulás (a fuvarozókra az e-útdíj vonatkozik).

Nem pont ezt jelentette be a miniszter Nem pont ezt jelentette be a miniszter

Ebbe a kategóriába tartoznak a legfeljebb 7 fő szállítására alkalmas és maximum 3,5 tonnás személygépkocsik. Vagyis az utcai autók túlnyomó többsége.

A miniszter azt mondta a múlt hét pénteki Kormányinfón, hogy ebben a kategóriában az eddigi 2975 forintról 3500 forintra emelkedik októbertől a 10 napos matrica díja. Indoklása szerint az intézkedés elsősorban a külföldieket érinti, ők használják ezt a fajta matricát. Azt viszont nem tette hozzá, hogy nem csak ez a díjtétel változik.

Az innovációs tárca rendelete alapján más kategóriákban is emelkedik a tarifa. A kibuszokat, más gépjárműveket alkotó D2 kategóriában például a mostani 5950 forintról 7000 forintra emelkedik a díj. Az autóbuszokra vonatkozó B2-es kategóriában 13 385 forintról 15 500 forintra drágul a 10 napos matrica. A vontatmányok U kategóriájában pedig a jelenlegi 2975 forint helyett 3500 forintot kell fizetni októbertől, csakúgy, mint a személygépkocsik esetében. Kizárólag a motorkerékpárok D1M kategóriájában marad a jelenlegi 1470 forintos díj.

3 millió forintból mindent elérhetsz

A céljaidhoz elég lenne 3 millió forint? A legjobb személyi kölcsönökkel felújíthatod a lakásod, lecserélheted az autód, de saját vállalkozásodat is beindíthatod. Használd személyi kölcsön kalkulátorunkat és legyen tiéd a legkedvezőbb hitel a törlesztőrészlet nagysága alapján: a CIB Bank Előrelépő személyi kölcsönének 60 654 forint a havi törlesztőrészlete, a THM pedig 8,17 százalék, de szintén kedvező a Raiffeisen Bank ajánlata: a törlesztőrészlet 60 757 forint, a THM pedig 8,92 százalék. A Cetelem Saját Ritmus kölcsönt 61 767 forintos törlesztőrészlettel és 9,47 százalékos THM-mel érhetjük el. A Budapest Bank Prémium kölcsöne havi 64 152 forintos törlesztőrészlettel és 10,50 százalékos THM-mel lehet a miénk. További ajánlatok, esetleg nagyobb hitelösszeg érdekel? Használd ezt a hitelkalkulátort!