TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Csak a motorkerékpárok tarifája nem emelkedik.

Augusztus utolsó napján jelent meg az Innovációs és Technológiai Minisztérium rendelete az autópálya-matricák árának változásáról. Előzetesen úgy harangozta be a díjváltozást Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, hogy az e-matricák körében csak a D2-es kategóriában várható drágulás (a fuvarozókra az e-útdíj vonatkozik).

Nem pont ezt jelentette be a miniszter Nem pont ezt jelentette be a miniszter

Ebbe a kategóriába tartoznak a legfeljebb 7 fő szállítására alkalmas és maximum 3,5 tonnás személygépkocsik. Vagyis az utcai autók túlnyomó többsége.

A miniszter azt mondta a múlt hét pénteki Kormányinfón, hogy ebben a kategóriában az eddigi 2975 forintról 3500 forintra emelkedik októbertől a 10 napos matrica díja. Indoklása szerint az intézkedés elsősorban a külföldieket érinti, ők használják ezt a fajta matricát. Azt viszont nem tette hozzá, hogy nem csak ez a díjtétel változik.

Az innovációs tárca rendelete alapján más kategóriákban is emelkedik a tarifa. A kibuszokat, más gépjárműveket alkotó D2 kategóriában például a mostani 5950 forintról 7000 forintra emelkedik a díj. Az autóbuszokra vonatkozó B2-es kategóriában 13 385 forintról 15 500 forintra drágul a 10 napos matrica. A vontatmányok U kategóriájában pedig a jelenlegi 2975 forint helyett 3500 forintot kell fizetni októbertől, csakúgy, mint a személygépkocsik esetében. Kizárólag a motorkerékpárok D1M kategóriájában marad a jelenlegi 1470 forintos díj.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.