TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2019. november 28. 11:28
mfor.hu

A szerda esti órákban látogatott el Orbán Viktor Mészáros Lőrinc eszéki fociklubjához, az NK Osijekhez, ahol az egyesület elnökével és társtulajdonosával Ivan Mestrovicssal találkozott.

Az eszéki fociklub honlapjáról, valamint közösségi médiás oldalairól derül ki, hogy Orbán Viktor horvátországi látogatása során Mészáros Lőrinc horvát focicsapatát is felkereste. Lévén kedvenc sportjáról van szó, a beszámolók szerint elégedetten nyilatkozott a horvát csapatról és optimistán tekintett a jövőbe a két ország együttműködését illetően.

Orbán Viktor legutóbb 10 évvel ezelőtt járt az eszéki fociklubnál még a Puskás Akadémia utánpótláscsapatával, ám akkor a mostaninál jóval kisebb egyesülettel és szerényebb körülményekkel találkozott. Véleménye szerint a közös munkának köszönhetően teljesen más szintre emelték a város fociját az akkorihoz képest. Orbán az együttműködés elején gyors sikerre számított, már csak azért is, mert véleménye szerint a horvát utánpótlásban sokkal hamarabb érnek be a fiatalok, mint Magyarországon.

Orbán Viktor és Ivan Mestrovic (Fotó: NK Osijek) Orbán Viktor és Ivan Mestrovic (Fotó: NK Osijek)

Az eddig elért fejlődés ellenére azonban Orbán úgy véli, hogy azzal a költségvetéssel, amiből jelenleg az Eszék gazdálkodik, nem reális cél, hogy horvát bajnok legyen a csapat.

"Ivan azonban azt mondta nekem, ez a közeljövőben elérhető lesz".

A magyar miniszterelnök szerint a két országnak továbbra is együtt kell működni, ehhez pedig jó terep a sport, ami ráadásul újabb kapukat nyithat meg más jellegű kooperációkat illetően.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

NK Osijek (@nkosijek) által megosztott bejegyzés,

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.