2019. november 28. 11:28
mfor.hu

A szerda esti órákban látogatott el Orbán Viktor Mészáros Lőrinc eszéki fociklubjához, az NK Osijekhez, ahol az egyesület elnökével és társtulajdonosával Ivan Mestrovicssal találkozott.

Az eszéki fociklub honlapjáról, valamint közösségi médiás oldalairól derül ki, hogy Orbán Viktor horvátországi látogatása során Mészáros Lőrinc horvát focicsapatát is felkereste. Lévén kedvenc sportjáról van szó, a beszámolók szerint elégedetten nyilatkozott a horvát csapatról és optimistán tekintett a jövőbe a két ország együttműködését illetően.

Orbán Viktor legutóbb 10 évvel ezelőtt járt az eszéki fociklubnál még a Puskás Akadémia utánpótláscsapatával, ám akkor a mostaninál jóval kisebb egyesülettel és szerényebb körülményekkel találkozott. Véleménye szerint a közös munkának köszönhetően teljesen más szintre emelték a város fociját az akkorihoz képest. Orbán az együttműködés elején gyors sikerre számított, már csak azért is, mert véleménye szerint a horvát utánpótlásban sokkal hamarabb érnek be a fiatalok, mint Magyarországon.

Orbán Viktor és Ivan Mestrovic (Fotó: NK Osijek) Orbán Viktor és Ivan Mestrovic (Fotó: NK Osijek)

Az eddig elért fejlődés ellenére azonban Orbán úgy véli, hogy azzal a költségvetéssel, amiből jelenleg az Eszék gazdálkodik, nem reális cél, hogy horvát bajnok legyen a csapat.

"Ivan azonban azt mondta nekem, ez a közeljövőben elérhető lesz".

A magyar miniszterelnök szerint a két országnak továbbra is együtt kell működni, ehhez pedig jó terep a sport, ami ráadásul újabb kapukat nyithat meg más jellegű kooperációkat illetően.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

NK Osijek (@nkosijek) által megosztott bejegyzés,

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.