<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
4p

Meddig tart még a háború, és mi vár Magyarországra? Jól helyezkedik a kormány? Meddig bírja anyagilag Oroszország? Hogyan és miből lehet majd újjáépíteni Ukrajnát?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Káncz Csabával - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. december 15. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Ez a cikk Privátbankár.hu / Mfor.hu archív prémium tartalma, amelyet a publikálástól számított egy hónap után ingyenesen elolvashat.
Amennyiben első kézből szeretne ehhez hasonló egyedi, máshol nem olvasható, minőségi tartalomhoz hozzáférni, akár hirdetések nélkül, válasszon előfizetői csomagjaink közül!

Pintér Sándor belügyminiszter egykori rendészeti államtitkárának cége egyengeti a Mészáros Lőrinc által agyonszponzorált eszéki focicsapat elnökének fizetésképtelenné vált postai társaságának felszámolását. Keresik az adós vagyonát.

Még márciusi hír volt, hogy lezárult az új felszámolói névjegyzék létrehozására irányuló állami pályázati eljárás, amely arról szólt, a jövőben kik tevékenykedhetnek felszámolóként, vagyis kik végezhetik a fizetésképtelenné váló vállalkozások felszámolását. Az új névjegyzék keretszáma 130-ról 90-re csökkent, a 90 győztes cég közül pedig 54 korábban nem rendelkezett ilyen jogosultsággal, vagyis új szereplő a piacon.

Új felszámolót kaphattak a bajba jutott cégek Fotó: Pixabay
Új felszámolót kaphattak a bajba jutott cégek Fotó: Pixabay

Az új listán felbukkant a Q-Tron Reorganizációs és Felszámoló Kft. is, a cég tulajdonosa pedig a BLK Corporation Kft. nevű cégen is keresztül Tasnádi László, volt III/II-es operatív tiszt, Pintér Sándor belügyminiszter egykori rendészeti államtitkára.

A Q-Tron Reorganizációs és Felszámoló Kft. sikeresen pályázott Magyarország Kormánya által kiírt felszámolói névjegyzékbe történő felvételére

- hirdeti is magáról a cég a honlapján.

Már 25 cég felszámolását végzik, a listán pedig május óta szerepel a City Mail Hungary Kft. is. A cégről lapunk írta meg, hogy mintegy 5 év után rivális nélkül maradt a Magyar Posta, ugyanis a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) törölte a City Mail Hungary Kft.-t az egyetemes postai szolgáltatást helyettesítő postai szolgáltatók listájáról. A törlés már tavaly június 26-án megtörtént, de az NMHH csak a közelmúltban helyezte az inaktívak közé a céget. Egy angyalföldi címre bejegyzett City Mail teljesen elérhetetlen volt az évek alatt, így azt sem lehet tudni, hogy hány darab levelet kézbesítettek.

A felszámolási eljárás megindítására irányuló kérelmet tavaly januárban nyújtották be és a bíróság fizetésképtelenség miatt rendelte ki a céghez a Neptunus felszámoló Kft.-t. A Neptunus azonban nem szerepel az új felszámolói névjegyzékben, így az ügy átkerült a Q-Tron Kft.-hez. A City Mail Kft. 2013 óta összesen már mintegy 300 millió forint veszteséget termelt, ebből 91,5 millió forint 2018-ban jött össze. A City Mail egyik tulajdonosa pedig Sakalj (Szakály) Ferenc, aki a Mészáros Lőrinc cégei által szponzorált eszéki focicsapat elnöke. A kanadai-horvát üzletember és Mészáros Lőrinc jól ismeri egymást. Sakalj (Szakály) Ferenc volt például a tulajdonosa 2016-2018-ban a Vasútautomatika Kft.-nek, a céget 2018-ban a felcsúti üzletembernek adta el.

Tehát összességében Mészáros Lőrinc régi bizalmasának cégét Pintér Sándor belügyminiszter régi bizalmasának cége számolja fel. 

A felszámolás alá került gazdasági társaságok vonatkozásában az adós vagyona a várható felszámolási költségek fedezetére sem elegendő, illetve a nyilvántartások, a könyvvezetés hiányai miatt a felszámolási eljárás az általános szabályok szerint technikailag lebonyolíthatatlan. A felszámolóbiztos a fentiek alapján ezúton tájékoztatja a hitelezőket, hogy egyszerűsített felszámolás iránti kérelmet kíván benyújtani az illetékes Törvényszékhez a táblázatban megjelölt eljárások tekintetében

- közli honlapján a Q-Tron. A City Mail is szerepel az egyszerűsített felszámolással érintett cégek között. Egy felhívást is közzétettek, amelyben azt kérik, hogy ha bárkinek tudomása van az adós bárhol fellelhető vagyonáról (ideértve az ingatlan- és ingó vagyont, a követeléseket és a vagyoni értékű jogokat is), akkor azt jelentsék a felszámolónak.

Nos, lapunk írta meg, hogy Sakalj (Szakály) Ferenc márciusban lett a tulajdonosa a Best FM rádiónak. A médiaszolgáltató Best Radio Kft. addig Halmi Tamás tulajdonában volt - aki egyben vezető tisztségviselő volt a Mészáros Lőrinc nagyvállalkozó érdeketségébe tartozó Opus Global Nyrt.-ben is -, de március 18-tól már Sakalj (Szakály) Ferencnek hívják a rádió birtokosát.

A rádió pedig szépen bővül, az NMHH július 22-én közölte, hogy a Best Radio Kft. Budapest 99,5 MHz – BEST FM és a P1 Rádió Kft. Pécs 101,7 MHz – 101,7 Pécs FM jogosultságai hálózatba kapcsolódhatnak, így utóbbi augusztus 1-jétől már 101,7 Best FM néven sugároz majd. Tehát Budapest mellett már Székesfehérvár, Eger, Zalaegerszeg, Szolnok és Pécs lakói is élvezhetik a Best FM műsorát, ami fogható Debrecenben és Nyíregyházán is. A hálózat lényege, hogy az abba bekapcsolt, korábban önálló adók átveszik a központi rádió adását. A pécsi rádió lefedettsége igen széles, Pakstól a déli határig hallhatóak a központi hírek és a slágerek..

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.