<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lesz a forinttal? Tényleg lehet egyszámjegyű az infláció? Most már megkapjuk az EU-s pénzeket? Mekkora a baj az egészségügyben, oktatásban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Jaksity Györggyel- vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 15. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Csaknem 425 millió forint került olyan szervezetekhez, melyek a kormánypárthoz kötődnek.

Csaknem 425 millió forint értékben kaptak támogatást fideszesek 2022-ben a Magyar Falu Program civil pénzeiből, azaz a falusi civil alapból – derült ki a Népszava összesítéséből.

Így például a Farkas Félix vezette, a Fideszhez közel álló Lungo Drom Mezőkövesdi Szervezete 7 millió forintot kapott. Simon Miklós, Szabolcs-Szatmár-Bereg 6. választókerület fideszes országgyűlési képviselőjének egyesülete, a Nyírbogát Hoportyó Vadásztársaság szintén a legmagasabb megítélt összeget, 7 millió forintot kapott, míg feleségének, Simonné Rizsák Ildikónak (aki Nyírbogát polgármestere) Egy Jobb Életért nevű egyesülete szintén 7 millió forinttal lett gazdagabb.

Ovádi Péter képviselő alapítója és nagykövete is a Szent István Pálinka Lovagrend Sóly nevezetű szervezetnek – írja a lap –, amely ezúttal 980 ezer forintot kapott. A Szilvaország Egyesület, amely Tilki Attila, Szabolcs-Szatmár-Bereg 4. választókerület országgyűlési képviselőjének alapítványa, 1 994 000 forintot zsebelhetett be. A Vitályos Eszter parlamenti képviselő által alapított Átölel a Pilis-Dunakanyar Egyesület 2 millió forintot kapott. A Bánhorváti-Nagybarca Polgári Együttműködés Egyesülete, melynek képviselője Demeter Ádám, Demeter Zoltán borsod megyei országgyűlési képviselő fia, szintén 2 milliót tehetett zsebre – áll a cikkben.

Kovács Sándor fideszes képviselő volt korábban a Jót s Jól a Szatmári Kistérségben Egyesületnek az elnöke, ezt a posztot most már felesége tölti be. A szervezet 2020-ban 6, tavaly pedig 2 millió forintot kapott. A képviselővel szemben egyébként rendőrségi nyomozás van folyamatban.

A Stumpf István egykori miniszter, majd alkotmánybíró nevével fémjelzett Tokaji Borlovagrendnek 2 millió forintot ítéltek meg. 7 millió forintot kapott az az Országos Munkahelyteremtő és Ifjúságfejlesztő Egyesület, amelynek elnöke Tardi Tamás Ákos, aki a Somogy megyei önkormányzat Fidesz–KDNP-s tagja, a Fidelitas országos választmányának korábbi alelnöke.