Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
mfor.hu

Augusztus végéig már több mint 340 milliárd forint értékű szerződés született a Magyar Nemzeti Bank április 20-ától elérhető kedvezményes hiteleire - derül ki laptársunk, a Piac&Profit által készített körképből. 

A koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került kis- és középvállalkozások április 20-ától igényelhetik az azt kínáló húsz kereskedelmi banknál a Magyar Nemzeti Bank (MNB) által két héttel azt megelőzően meghirdetett kedvezményes hitelt. 

Jelentős a kereslet. Fotó: mnb.huJelentős a kereslet. Fotó: mnb.hu

A hitelek népszerűségét tükrözi, hogy az első két hónapban már mintegy 1500 vállalkozással több mint 2 ezer NHP Hajrá-hitelszerződést kötöttek a hazai hitelintézetek, összesen mintegy 100 milliárd forintos értékben - tette közzé az MNB július elején.

A következő két hónapban sem lankadt a kereslet, sőt az még fokozódott is - derül ki laptársunk, a Piac&Profit legfrissebb körképének adataiból. Ezek szerint a hitelszerződések száma augusztus végéig megduplázódott, vagyis az időarányos növekedési dinamika kitartott. A leszerződött NHP Hajrá-hitelek összértéke azonban megugrott, az már a 340 milliárdot is elhagyta (ez valamivel magasabb lehet, hiszen laptársunk érdeklődésére a 20 bank nem mindegyike reagált, a hitelek túlnyomó többségét nyújtó nagybankok azonban igen, így a teljes összeg nem lehet sokkal magasabb).

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi törlesztőrészletekre számíthatsz, ha másfél millió forintra van szükséged:

Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 253 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. A THM-plafon miatt ezt az összeget 2021. januártól kell fizetni, év végéig 28 410 forint a havi törlesztőrészlet. Az Erste Banknál az induló törlesztőrészlet 28 721 Ft, majd 2021. januártól 32 355 forint, míg a Cetelemnél 28 721 forint a kezdő törlesztőrészlet, később pedig 32 643 forint. Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.

Abból, hogy a hitelek összértéke sokkal jobban nőtt, mint a szerződések darabszáma, arra lehet következtetni, hogy az egy felvevőre jutó hitelek jelentősen emelkedtek.

Így összejöhet az MNB azon célja, miszerint az NHP Hajrá-hitelszerződések értéke 2020 végére elérje az 1000 milliárdos forintos lélektani határt.

További részletek a Piac&Profit szeptember 3-án, csütörtökön megjelent nyomtatott számában olvashatók. 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.