2p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az országos tisztifőorvos szerint a megfeszített védekezés ellenére a járványügyi adatok szárnyalnak.

Müller Cecília országos tisztifőorvos az operatív törzs mai tájékoztatóján bejelentette, hogy a járvány mostani, nagyon gyors terjedése miatt úgy döntöttek, hogy megkezdődik a kritikus infrastruktúra dolgozóinak tömeges oltása. 

Az országos tisztifőorvos elmondta, hogy ide tartoznak:

  • A tömegközlekedést biztosító BKK dolgozói, akiknek egy része már részesült oltásban.
  • A magyar lakosság áramellátását biztosító Paksi Atomerőmű és az MVM érintett dolgozói
  • A MÁV és GYSEV kritikus infrastruktúrába tartozó dolgozói

Rendkívül jó hírnek nevezte, hogy már több mint 1,6 millióan vannak beoltva, közel 500 ezren már két oltást is kaptak. Ennek ellenére szerinte a járványügyi adatok szárnyalnak.

A legnagyobb erőfeszítést az egészségügyi intézményekben teszik most. Emellett a háziorvosok már felírhatják a favipiravirt, melyből így 37 ezer dobozt rendeltek, de láthatjuk, ennek ellenére magas a kórházban ápolt betegek száma

 - fogalmazott Müller Cecília.

Csütörtöktől lesz érvényes, hogy az irányító megyei intézmények, megyei kórházak, egyetemi klinikai kórházak, fővárosi centrumkórházak hatáskörei kiterjednek, így kerülnek a szakmai irányításuk alá az önkormányzati járóbeteg szakellátási rendelők, ha szükség van rá, a háziorvosi rendelőket is bevonják alá.  A szennyvízben a vírus örökítőanyagának szintje stagnál, néhány helyen csökkenni kezdett (Salgótarján, Tatabánya, néhány Budapest környéki település), így bizakodnak, hogy a járvány terjedése mérséklődhet.

A fertőzöttek átlagéletkora továbbra is 46 év, a fertőzöttek 55 százaléka nő, 45 százaléka férfi. Újságírói kérdésre elhangzott: a jelenlegi vakcinákkal a gyerekek nem olthatók. A ma reggeli adatok szerint az elmúlt huszonnégy órában 249-en haltak meg Magyarországon, emellett közel 12 ezren vannak kórházban, 1423-an pedig lélegeztetőgépen.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!