2p

Utoljára augusztusban járt nálunk a török államfő, ám most ismét leszállt Erdogan repülőgépe Magyarországon, Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági miniszter pedig igencsak megörült, hogy hány barátját hozta magával.

Megérkezett Budapestre Recep Tayyip Erdogan török elnök, akit több minisztere is elkísért Magyarországra. A delegációt a repülőtéren Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter fogadta, aki gyorsan el is csodálkozott, mennyi barátja érkezett a „jó nagy géppel”.

Erdogan a Magyar–Török Felső Szintű Stratégiai Együttműködési Tanács ülésére érkezett a magyar fővárosba, ám török sajtóértesülések szerint kétoldalú tárgyalásokat is folytat majd Orbán Viktorral gazdasági kérdésekről, valamint Svédország NATO-csatlakozása is szóba kerülhet. A Karmelita elől mindenesetre már eltűntek a már megszokott kordonok a török elnöki látogatás "tiszteletére".

A török elnök először a Hősök terére hajtott, ahol megkoszorúzta a magyar hősök emlékkövét.

A látogatás apropója a két ország közötti diplomáciai kapcsolatok felvételének 100. évfordulója. Az évfordulót a két ország december 18-tól egy éven át kulturális évaddal ünnepli, és mint a hvg.hu megtudta, ennek része lesz egy gálaest a MÜPA-ban december 18-án este. Ezen a meghívó szerint részt vesz Erdogan mellett Novák Katalin államfő és Orbán Viktor miniszterelnök is.

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!