<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Demeter Ervin 2011 óta volt Borsod megyei kormánymegbízott, csütörtöktől a miskolci polgármesterválasztás vesztese veszi át a helyét.

A szerdán megjelent Magyar Közlönyben található miniszterelnöki határozat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott cseréjéről rendelkezik. Demeter Ervint a miniszterelnök Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter javaslatára szeptember 9-i (gyakorlatilag azonnali) hatállyal felmentette. Demeter egyébként 2011 óta töltötte be a posztot.

Demeter Ervin átveszi kormánymegbízotti kinevezését Orbán Viktor miniszterelnöktől még 2014-ben - Fotó: Botár Gergely / kormány.huDemeter Ervin átveszi kormánymegbízotti kinevezését Orbán Viktor miniszterelnöktől még 2014-ben - Fotó: Botár Gergely / kormány.hu

Ezzel  egyidejűleg dr. Alakszai Zoltánt szeptember 10-i hatállyal kinevezte a megüresedett helyre a határozat szerint a miniszterelnök.

Alakszai Zoltán 34 éves, Miskolc korábbi jegyzője, jelenleg önkormányzati képviselő, miután 2019-ben elbukta az önkormányzati választást Veres Pál független (ellenzéki és civil támogatással induló) jelölttel szemben.

Demeter Ervin egyébként Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kormánymegbízottként nem érezte illetlennek, hogy cége vissza nem térítendő állami támogatásra pályázzon - erről nemrég az Mfor írt elsőként. A Magyar Turisztikai Ügynökség pedig adott is 8 millió forintot a közösből a volt miniszter tokaji szálláshelyének fejlesztésére. Részletek korábbi cikkünkben >>

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.