<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Mi lesz a forinttal? Tényleg lehet egyszámjegyű az infláció? Most már megkapjuk az EU-s pénzeket? Mekkora a baj az egészségügyben, oktatásban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Jaksity Györggyel- vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 15. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A kormányfő a szokásos reggeli rádióinterjújában fejtette ki: a fővárosnak vannak tartalékai, mozgósítani kell, hogy segítsék a legnehezebb helyzetben lévő területeket. 

A miniszterelnök a Kossuth Rádióban a készülő újabb gazdaságvédelmi intézkedéscsomagról elmondta: alapvetően jól halad a terv, hogy több munkahelyet hozzanak létre, mint amennyit a vírus miatt elvesztettek. Ám még a mai napig többen vannak rendkívül nehéz helyzetben, főként a turizmushoz kapcsolódóan. 

"Az idegenforgalomban dolgozóknak, a taxisoknak, a vendéglátóiparban dolgozóknak, a szállodásoknak segítség kell. Budapest van a legnagyobb bajban." - ismerte el Orbán Viktor.

Budapesten az ágazat egyenesen beszakadt, mivel a főváros elsősorban külföldiek célponjta. 

A miniszterelnök szerint azonban a fővárosnak még Tarlós István idejéből van 100 milliárd forint megtakarítása, amiből 50-60 milliárdot a vállalkozások védelmére kell fordítania Karácsony Gergelynek. Véleménye szerint ennek szükségét hamarosan a fővárosi önkormányzat is belátja majd, hiába ellenkeznek most még.