2p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az orosz külügyminisztérium szerint a radikális ukrán nacionalisták dicsőítik a nácikat és NATO hídfőállást akarnak csinálni az országukból Oroszország ellen.

Az orosz elnök elsősorban humanitárius okokból, a szakadár „népköztársaságokban” élő orosz etnikumú lakosság védelmében döntött Luhanszk és Donyeck elismerése mellett – hivatkozik a hvg.hu az orosz külügyminisztérium közleményére. 

Szó esik benne arról is, hogy 2014-ben radikális ukrán nacionalisták egy alkotmányellenes puccsal ragadták magukhoz a hatalmat Kijevben, akik a nácikat dicsőítik és NATO-hídfőállást akarnak csinálni az országukból Oroszország ellen.

Az orosz-ukrán egyesített ellenőrző és koordináló központ (JCCC) tagjai egy tüzérségi lövedék által okozott krátert vizsgálnak a kelet-ukrajnai Luhanszk megyében fekvő Vrubivka közelében 2022. február 17-én. Fotó: MTI/AP
Az orosz-ukrán egyesített ellenőrző és koordináló központ (JCCC) tagjai egy tüzérségi lövedék által okozott krátert vizsgálnak a kelet-ukrajnai Luhanszk megyében fekvő Vrubivka közelében 2022. február 17-én. Fotó: MTI/AP

Ezzel nem értettek egyet a donbaszi emberek és két népszavazásban mondták ki az elszakadásukat Ukrajnától. Erre Kijev sikertelen katonai akciókkal válaszolt, majd Oroszország segítségével sikerült megálljt parancsolni a vérontásnak és tető alá hozták a minszki egyezményt, amit az ukránok az első pillanattól kezdve nem tartottak be – írják.

A közlemény szerint az elmúlt években a két szakadár terület lakossága állandó tüzérségi és aknatűz alatt élt, több ezren meghaltak, több tízezren megsebesültek közülük, és ez nem más, mint népirtás, amit Ukrajna a saját lakossága ellen folytat. Ezek láttán Oroszországnak „nem volt más választása”, mint elismerni a két „népköztársaságot”, amivel garantálhatják, hogy az ottaniak békében élhessenek.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!