<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p


			
		
mfor.hu

Több milliárd forintból koncertsorozatot hirdetettek. A rendezvények augusztól októberig tartanak. 

A 444.hu írt a Magyar Közlönyben csütörtökön megjelent határozatról, miszerint „a koronavírus-világjárvánnyal szembeni hatékony magyar védekezést követően a gazdaság újraindításán túlmenően a közösségi élet újraindítása is kiemelkedő szerepet játszik”. 

Összesen 356 esemény várható (Fotó: Pixabay)Összesen 356 esemény várható (Fotó: Pixabay)

A rendelet szerint a kormány azt is megállapította, hogy „a közösségi élet újraindítását és az összetartozás-érzés erősítését szolgáló könnyűzenei események és rendezvények, koncertek minél nagyobb számban történő megvalósulása, továbbá az előadó-művészeti és rendezvényszektor segítése aktív állami feladatvállalást és támogatást igényel”.

Ezért 2021 augusztusától 2021 októberéig tartó időszakban 356 koncert- és rendezvénysorozatot indítanak, ebből:

  • 40 nagyvárosi esemény és nagykoncert;
  • 216 kisvárosi esemény és koncert;
  • 100 falunap jellegű esemény.

A rendezvényeket Rogán Antal minisztériuma, a Magyar Turisztikai Ügynökségen keresztül bonyolítja le. Erre az idei költségvetésből 4,9 milliárd forint többletforrást biztosítanak. A 444.hu cikke egyúttal emlékeztet arra is: a kormány a járvány alatt raktárkoncertekkel igyekezett támogatni a hazai szórakoztatóipart.

Továbbá külön keretből megy a falunapok támogatása is, erre 2,8 milliárd forintot különítenek el az idei költségvetésből. 

(444.hu)

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.