Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
MTI

A Paks II. atomerőművi blokkok létesítésiengedély-kérelme mellett a létesítmény fizikai védelmi tervének elbírálása is folyamatban van - közölte honlapján az Országos Atomenergia Hivatal (OAH) szerdán. A hivatal azt írta, hogy több kisebb engedély kiadása mellett megkezdődött a létesítésiengedély-kérelem alapját képező Előzetes Biztonsági Jelentés nemzetközi szakértői vizsgálata is.

A honlapon felidézték: a Paks II. Atomerőmű Zrt. 2020. június 30-án nyújtotta be az OAH-hoz a több tízezer oldalas létesítésiengedély-kérelmet. A fizikai védelmi tervet a hivatal 2020. szeptemberben kapta meg, elbírálása várhatóan 2021 őszéig tart. Az Előzetes Biztonsági Jelentést 2020. októberben küldték el a Nemzetközi Atomenergia Ügynökségnek azért, hogy az általuk koordinált, nemzetközi szakértőkből álló csoport vizsgálja meg.

A betonvizsgáló központ látványterve (forrás: paks2.hu)
A betonvizsgáló központ látványterve (forrás: paks2.hu)

A talaj-előkészítésre és résfalazásra vonatkozó engedélykérelmeket négy részletben 2021 első negyedévére várják. A létesítési engedélyezési eljáráshoz kapcsolódóan közmeghallgatást is tartanak, a hatósági döntést 2021 szeptemberéig kell meghoznia az OAH-nak.

Közlésük szerint a felvonulási terület építményeihez eddig 12 kisebb engedélyt adtak ki, egyebek között irodaépületre, étteremre és konyhára, betonkeverő üzemre, betonvizsgáló laboratóriumra, acéltermékeket készítő műhelyre, több eljárás jelenleg is folyamatban van. Az új blokkokhoz kapcsolódó földmunkák megkezdésére a talaj-előkészítésre és résfalazásra vonatkozó OAH-engedélyek birtokában kerülhet sor.

A Paks II. Atomerőmű Zrt. novemberben megkapta a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) létesítési engedélyét. A MEKH az erőművi engedélyezési eljárásban a villamosenergia-rendszer ellátásbiztonságának szempontjait veszi figyelembe, a nukleáris biztonsághoz kapcsolódó engedélyezési eljárásokat az OAH folytatja le.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.