2020. március 18. 09:25
mfor.hu

Március 20-ától a benzin literje átlagban bruttó 318, a gázolajé bruttó 335 forint lesz.

Mától a benzinért átlagban bruttó 20, míg a gázolajért bruttó 15 forinttal kell kevesebbet fizetni, de a holtankoljak.hu szerint ezzel még nincs vége az üzemanyagárak - kisebb megszakítással - január közepétól tartó csökkenésének, amit az idéz elő, hogy a koronavírus miatt a világpiaci kőolajárak jelentősen estek.

A péntektől érvényes újabb, jelentős árzuhanás eredményeként immár 80-100 forinttal is kevesebbe kerül a benzin, illetve a gázolaj, mint két hónappal ezelőtt. Utoljára négy éve voltak ennél olcsóbbak az üzemanyagárak, a benzin átlagára 2016 februárjában 317 forint volt, míg a gázolajé 2016 szeptemberében 334 forint.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.