2p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Nem kopik fel a magyar csapat álla.

Mikor a Bajnokok Ligája legelső csoportkörében a feröeri Klaksvík ellen a Ferencváros könnyedén kiesett, sokan azt jósolták, hogy a klub költségvetésén lyukat üthet mindez, két hónap elteltével azonban kimondható, mindez nem így történt – írja a 24.hu.

A cikk szerint a Fradi alighanem még soha nem zárt olyan kiemelkedő bruttó árbevételű pénzügyi évet, mint amilyet várhatóan 2023 végén fog – legalábbis ami a közvetlen UEFA-, illetve játékos-adásvételből származó bevételeit illeti.

A ferencvárosi Adama Traoré és Jeremie Frimpong, a német csapat játékosa a labdarúgó Európa-liga nyolcaddöntőjében játszott Ferencváros - Bayer Leverkusen visszavágó mérkőzésen a Puskás Arénában 2023. március 16-án. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
A ferencvárosi Adama Traoré és Jeremie Frimpong, a német csapat játékosa a labdarúgó Európa-liga nyolcaddöntőjében játszott Ferencváros - Bayer Leverkusen visszavágó mérkőzésen a Puskás Arénában 2023. március 16-án. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A klub vezetése ugyanis az elmaradó csoportkörös szereplések helyett elkezdte eladni azokat a labdarúgókat, akik iránt kereslet mutatkozott. A cikk szerint az egyes eladásokból befolyó pénzek összegzése előtt le kell szögezni: a 2023. január 1. és december 31. közötti pénzügyi év nem egyenértékű a 2022/23-as vagy a 2023/24-es labdarúgóévad bevételeivel, ugyanis a gyakorlat szerint mind az UEFA-premizálás, mind pedig a játékosok értékesítésből származó bevételek átnyúlnak az egyikből a másikba.

Ezeken az eladásokon már kaszált a Fradi:

  • a csapat januárban eladta Aissa Laidounit (Union Berlin, Bundesliga) – ez hivatalosan 2,6 millió eurót jelentett, de a cikk szerint a további bónuszok miatt 4,5 millió euró volt a bevétel
  • nyáron távozott Ryan Mmaee, a marokkói támadó esetében 4 millió euró lehetett az ár, de 500 ezer euró pályára lépési bónusz jár a Fradinak, ha eléri az adott meccsszámot az angol Stoke Cityben
  • a szeptember elején értékesített Lisztes Krisztián esetében szintén 4 millió eurós a transzferdíj.
  • a horvát Roko Baturinát 600 ezer euróért vitte el a portugál Gil Vicente,
  • a szerb Zeljko Gavricot Dunaszerdahelyre adta el a klub, igaz, itt a pontos ár nem ismert.

A portál emellett a kölcsönbe adott játékosokból származó bevételeket is összegezte, eszerint a kereten kívül szoruló, így más csapatban szerencsét próbáló játékosok után is csurran-cseppen valami:

például a bosnyák Stjepan Loncar és az új klubja, a kazah Astana esetében 200 ezer euró üthette a Fradi a markát.

(24.hu)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!