2p

Azok a napelemes háztartások is megmaradhatnak tíz évig az éves szaldóelszámolás keretében, akik még nem telepítették ezt a fejlesztést. Nekik legkésőbb 2025 végéig kell felszerelniük a napenergiát hasznosító beruházást.

Nemcsak azok tarthatják meg az éves szaldóelszámolást, akik már telepítették napelemrendszerüket, hanem azok is, akik bár a fejlesztést még nem valósították meg, de igényüket már benyújtották – közölte az Energiaügyi Minisztérium Facebook-oldalán közzétett videóban Lantos Csaba tárcavezető. Kijelentette: a minisztérium megegyezett a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatallal, hogy utóbbi rövid időn belül elkészíti a szükséges rendeletmódosítást, így a háztartási naperőművek tulajdonosai a telepítéstől számított tíz éven át maradhatnak az éves elszámolási rendszerben.

A részletekről szólva Lantos Csaba közölte: akiknél még nem telepítették a napelemrendszert, de szeptember 7-én éjfélig jelezték fejlesztési igényüket, azok számára a telepítés végső határideje 2026. január 1-je lesz. A szeptember 8-ától beérkező igénylések pedig már egységesen a bruttó elszámolás alá kerülnek.

A havi bruttó elszámolás hátrányairól lapunk itt írt részletesen:

Ezzel kapcsolatban Lantos Csaba azt mondta, „keresik a lehetőségeket” arra, hogy új belépőket ösztönözzenek napenergiás fejlesztésekre. Illetve azt is megígérte, hamarosan tájékoztatnak a tavaly bevezetett betáplálási korlátozás feloldásának ütemezéséről.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!