TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2020. április 22. 09:53

Jelentősen nőtt az elhunytak száma Angliában és Walesben április elején, de idén még mindig háromszor annyian haltak meg influenzában és tüdőgyulladásban, mint koronavírusban. Nemzetközi összefoglalónk következik.

Angliában és Walesben csaknem duplázódott a korábbi évekhez képest és 20 éves csúcsra nőtt az elhunytak száma az április 10-ig tartó héten, jelentette a brit Nemzeti Statisztikai Hivatal.

Az adatok szerint 18 500 halálesetet regisztráltak, ami 8 ezerrel több az ebben az időszakban szokásos értéknél.

London (Forrás: Depositphotos) London (Forrás: Depositphotos)

Nem csak a koronavírus az ok

A halálozások harmada köthető a koronavírushoz, ugyanakkor az egyéb okból bekövetkező halálesetek száma is emelkedett. Ez arra utal, hogy a karanténnak indirekt hatása van az egészségi állapotra, írja a BBC.  

A koronavírussal összefüggésben több mint 6200 ember hunyt el ebben az időszakban, hatoduk nem kórházban. (Azaz a nyolcezres növekedés nagyrészt a járvány számlájára írható.)

Azt még nem tudják pontosan, hogy miért növekedett az egyéb, nem koronavírus által okozott haláleset száma. Az egyik lehetőség, hogy a vírus idején a más betegséggel küzdő emberek kevésbé akartak kórházba vagy kezelésre menni.

Az idei évben mintegy 185 ezer halálesetet regisztráltak Angliában és Walesben, ami 10 ezerrel haladja meg az elmúlt öt év átlagát.

Influenzában és tüdőgyulladásban háromszor annyian, 32 763-an haltak meg idén április 10-ig, mint koronavírusban (10 350-en).

Ugyanakkor ez a különbség csökkenni fog, mivel az influenza szezon véget ér, a koronavírusos halálesetek száma viszont növekszik.                  

További részletek a Privátbankár.hu cikkében.  

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.